Radek Špryňar
17. března 2017 • 19:26

Inter láká Schicka. Zaplatí přes 600 milionů, nechá ho v Janově

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na burze přituhuje. Protože tohle české zboží za to stojí. Inter Milán vyvíjí enormní snahu o získání Patrika Schicka. Podle italského listu Gazzetta dello Sport stupňuje své úsilí. Plán je nyní takový: v létě chce osmnáctinásobný vítěz Serie A zaplatit Sampdorii výstupní klauzuli a útočníka ještě další rok ponechat v Janově. Tohle řešení vypadá kulantně. Obě strany by se v brzké době mohly dohodnout.



V sobotu byl pro Patrika Schicka velký den. Během ostře sledovaného janovského derby seděli na tribuně Stadia Luigi Ferrarise skauti z Chelsea a Dortmundu. Pohledem propichovali každý pohyb českého bouráka. Byli zvědaví, co jim ukáže.

Jednadvacetiletý reprezentant naskočil do utkání tradičně z lavičky. Až v 67. minutě. Přesto pobavil. Svůj osmý gól v italské nejvyšší soutěži sice nedal, nicméně předvedl dost ze svých schopností. Kouzlil s míčem, z obránců dělal statisty, hrál jim na „housle“. Uchvátil.

V pěti nejlepších soutěžích světa není produktivnějšího náhradníka, na vstřelení branky mu stačí pouhých 112 minut, po příchodu na hřiště skóroval už šestkrát. Proto není divu, že zájem o atraktivního českého útočníka neopadá. Naopak.

Fotbalisté Sampdorie Janov s Patrikem Schickem slaví
Fotbalisté Sampdorie Janov s Patrikem Schickem slaví

Nejaktivnější je Inter Milán, který svůj interes projevuje už několik měsíců. V posledních dnech podle Gazzetty dello Sport přišel s nabídkou, která by pro obě strany byla schůdná. Za Schicka má v plánu zaplatit v letním přestupovém okně výstupní klauzuli 25 milionů eur (675 milionů korun), zároveň ho však v Sampdorii nechá ještě další rok, aby mohl pracovat na svém fotbalovém i osobnostním rozvoji.

„Schick okouzlil sportovního ředitele Interu Piera Ausilia. Šéfové Sampdorie se i v doprovodu samotného hráče několikrát setkali se zástupci Interu. Mají v plánu ho koupit a rok ho nechat v Sampdorii,“ tvrdí italský list.

Vysoce elegantní řešení by se zamlouvalo také manažerovi samotného hráče Pavlu Paskovi, který pro deník Sport opakovaně uvedl, že postupná cesta je pro Schicka ideální. „Stále pracuje na svém vývoji. Sampdoria nechce nic uspěchat, do zápasů ho nasazuje postupně, pomalu ho posouvá,“ prohlásil.

Talentovaného střelce čeká v neděli další prestižní duel proti suverénovi Serie A Juventusu Turín, poté se přesune do Česka na reprezentační sraz. Výběr trenéra Karla Jarolíma čeká ve středu 22. března přípravný duel s Litvou, v neděli 26. března kvalifikace o MS v San Marinu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud