5. dubna 2017 • 04:57

Co stihl Schick v Itálii? Jesle Messimu, góly velikánům i zájem Chelsea

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Patrik Schick se v Itálii rychle vypracoval do pozice vycházející hvězdyPatrik Schick se v Itálii rychle vypracoval do pozice vycházející hvězdyFOTO: Koláž iSport.cz

    V Itálii nepůsobí ještě ani rok, ale zážitků má Patrik Schick fůru. Ve svých 21 letech se stal miláčkem fanoušků Sampdorie Janov. Co k tomu vedlo? Například v letní přípravě nasadil jesle Lioneli Messimu, v soutěžních zápasech dal gól Juventusu, AS Řím a v pondělí i Interu Milán. S českými lvíčaty se kvalifikoval na EURO v Polsku a stal se nejlepším střelcem kvalifikace. Podívejte se na pět největších okamžiků českého útočníka z poslední doby.

  • Góly Juventusu, Laziu, AS řím i Interu

    Když už se český forvard trefí, stojí to za to! Svůj první ligový zaznamenal proti slavnému Juventusu. Schick si však z hvězdných hráčů nic nedělal. Po centru z levé strany se opřel do míče a rozvlnil síť jako zkušený mazák. V prosinci přidal gól do branky Lazia, v lednu pomohl jako žolík otočit zápas s AS Řím, kdy mu na parádní trefu stačily jen dvě minuty na hřišti. V pondělí zas doklepl hlavičku Silvestreho a pomohl k cennému skalpu Interu Milán. Celkově má na kontě osm ligových tref.

  • Nasadil jesle Messimu

    Patrik Schick si zahrál na slavné Barceloně a po zápase se vyfotil s Lionelem MessimFoto Koláž iSport.cz

    V letní přípravě si Sampdoria střihla zápas na půdě Barcelony. Důvěru tehdy dostal i český útočník. V duelu o trofej Joana Gampera proti katalánskému klubu odehrál první poločas a dokonce se mu podařilo obehrát hvězdu domácích Lionela Messiho, který dal v utkání dva góly a na jeden přihrál. Záběry, jak domácí ikonu „vykoupal“ měly velké ohlasy.

  • Upoutal Inter, Chelsea i Dortmund

    Sampdoria odmítla obrovské nabídky za Patrika SchickaFoto koláž iSport.cz

    Stačilo pár gólů, kouzla s míčem u nohy a zástup zájemců v přístavním městě byl rázem na světě.  Inter Milán, AS Řím, Fiorentina, kluby z Francie, ale přijeli i skauti Chelsea a Borussie Dortmund. Vedení Sampdorie je však neoblomné. Galaktické nabídky odmítá. „Není na prodej,“ prohlásil prezident klubu Massimo Ferrero. Dodrží své slovo i v létě?

  • NEJ střelec ročníku 1996 a mladší

    Pozornost kolem Patrika Schicka sílíFoto Profimedia.cz

    Český útočník se dokonce dostal mezi vybranou společnost. Mezi střelci do 21 let v pěti nejlepších evropských ligách (Premier League, La Liga, bundesliga, Serie A a Ligue 1) se sparťanský odchovanec umístil se osmi góly v top pětce na čtvrté příčce. Daleko lépe si vytáhlý snajpr vede v Serii A. V kategorii ročníku 1996 a mladší nemá konkurenci a jasně vede.

  • Postup na EURO a nejlepší střelec kvalifikace

    Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let Patrik Schick, za ním kapitán týmu Aleš ČermákFoto ČTK

    Největší hvězda kvalifikace o ME do 21 let?  Že by Leroy Sané z Manchesteru City? Marco Asensio z Realu? Kdepak. Nejlepším střelcem se s deseti přesnými zásahy stal český kanonýr. I díky němu si lvíčata zajistila postup a v červnu budou v Polsku bojovat na finálovém turnaji, jako předešlá generace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud