7. června 2017 • 19:33

Boj s Čechem v Arsenalu či Juventus? Szczęsny chce zůstat v AS Řím

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dvě sezony je velkou oporou AS Řím. Brankář Wojciech Szczęsny omezil chyby na minimum a naopak pravidelně italskému týmu svými zákroky pomáhá. Proto je o něj zájem. Polský gólman totiž stále patří Arsenalu, kde má smlouvu do roku 2018. Rád by ho navíc přetáhl Juventus, který v něm vidí budoucí náhradu za legendu Gianluigiho Buffona. Jenže Szczęsny nemá zájem. K srdci mu přirostl AS Řím.



Szczęsny odchytal v této sezoně italské ligy za AS Řím všech 38 zápasů a udržel hned 14 čistých kont. Průměrně inkasoval na utkání přesně 1 gól. To jsou velmi dobrá čísla. Není divu, že je polský gólman jasnou jedničkou římského klubu.

A protože AS Řím uhájil v posledním kole Serie A druhé místo a v příští sezoně si tak určitě zahraje minimálně v základní skupině Ligy mistrů, Szczęsny nemá v úmyslu odcházet. „Oznámil mi, že chce zůstat,“ prozradil prezident klubu Jim Pallotta.

Tak jednoduché to ale nebude, AS Řím bude muset jednat. Szczęsny je totiž hráčem Arsenalu, kde má smlouvu ještě na rok. V minulosti navíc mnohokrát tvrdil, že je jeho cílem se prosadit právě v londýnském klubu.

Ovšem tam by to měl s místem jedničky mnohem těžší. I když Arsenal nejspíš opustí David Ospina, první volbou Arséna Wengera je Petr Čech. Právě kvůli němu před dvěma lety polský reprezentant odešel do Itálie. A je tam spokojený.

Fotbalisté AS Řím se radují z branky
Fotbalisté AS Řím se radují z branky

Ve hře je každopádně ještě jeden hodně velký hráč. Mistrovský Juventus. Finalista Ligy mistrů má o Szczęsnyho podle italských médií vážný zájem. Idea je taková, že by rok kryl záda Gianluigimu Buffonovi a pak ho nahradil.

Tenhle přesun má ovšem dvě velká ale. Zaprvé sedmadvacetiletý Szczęsny není ve fázi kariéry, kdy by chtěl sezonu prosedět na lavičce. A zadruhé, jak známe nestárnoucího Buffona, italský reprezentant klidně může zůstat v Juventusu ještě déle než rok.

Asi proto se Szczęsnymu momentálně jeví jako ideální varianta AS Řím, alespoň podle jeho šéfa. „Byl jsem až překvapený, kolik hráčů za mnou přišlo, že chce zůstat. Dokazuje to, že máme výborný tým,“ tvrdil Pallotta.

A protože má Szczęsny v Arsenalu smlouvu na rok, londýnský klub nejspíš nebude s prodejem dvakrát váhat. Teď se jen shodnout na ceně. Podle serveru transfermarkt má polský brankář momentálně hodnotu 14 milionů eur.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud