25. června 2017 • 15:55

Otec supertalentu hrozí Juventusu: Kupte mi traktory, nebo syn odejde!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden mladý talent si Juventus už pojistil v Patriku Schickovi, o jiný ale brzy může přijít. A to za poměrně kuriózních okolností. Biorou Kean, otec sedmnáctileté ofenzivní naděje "staré dámy" jménem Moise Kean, hrozí synovým odchodem v případě, že mu italský šampion nekoupí traktory.



Trochu to připomíná absurdní scénu z filmu Podfu(c)k. Boxer Mickey O'Neil v podání hvězdného Brada Pitta v něm žádal za svůj zápas karavan pro maminku, v případě mladičkého útočníka jde zase o traktory pro otce.

Moise Kean, který se narodil v Itálii rodičům z Pobřeží slonoviny, dostal od Juventusu nabídku, která mu zaručí 700 tisíc eur (18 milionů korun) ročně. Souhlasit s ní ovšem nemůže jenom on. Jelikož osmnáctiny dovrší až příští rok v únoru, musí smlouvu podepsat i jeho otec. A tomu se moc nechce.

"Juventus nabídl 700 tisíc ročně, to je fajn. Jenže mi také slíbili traktory pro mé zemědělské podniky v Pobřeží slonoviny, ale teď říkají, že už na ně nemají v rozpočtu místo," postěžoval si Biorou Kean turínskému listu Tuttosport.

"Mám několik hektarů půdy, na kterých chci zasadit rýži a kukuřici," zdůvodňoval Moiseho otec. "Tak jsem je požádal o tohle vybavení a řekli mi, že to nebude problém, ale teď se věci změnily," zoufá si. Hrozí tak, že Juventus přijde o svůj klenot ne kvůli neodolatelné nabídce jiného týmu, ale kvůli traktorům.

Aby zmatení kolem Keana nebylo málo, jeho otec médiím popřel spolupráci se superagentem Minem Raiolou, který zastupuje Paula Pogbu, Zlatana Ibrahimovice a další hvězdy. "Raiola říká, že je agentem mého syna, ale ve skutečnosti jsme nikdy neuzavřeli žádnou dohodu. Popravdě, kdybych si musel vybrat, zvolil bych jiného agenta," prozradil italskému deníku.

Moise Kean se 27. května letošního roku stal prvním hráčem narozeným v roce 2000, který vstřelil branku v jedné z pěti nejprestižnějších světových lig, když se trefil proti Krejčího Boloni. Pokud se, i kdyby jen kvůli traktorům, nedohodne na nové smlouvě s Juventusem, bude o něj v dalších velkých týmech jistě zájem. Anglická média informují, že nejvíce se na jeho služby poptává Arsenal.

Moise Kean, Paulo Dybala a Gonzalo Higuaín se radují z branky do sítě Lazia
Moise Kean, Paulo Dybala a Gonzalo Higuaín se radují z branky do sítě Lazia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud