26. října 2017 • 15:10

Barák zaujal prvním gólem za Udine. Vzácná spojka, píší o něm v Itálii

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buduje si svou pozici v Udine a ve středu si ji vylepšil nejlépe, jak mohl. Český reprezentační záložník Antonín Barák dal v italské Serii A svůj první gól, kterým zajistil výhru Udine v Sassuolu 1:0. „Všichni jsme šťastní,“ oddechl si pak Barák po důležité výhře. Velmi kladné hodnocení mu vystavil po zápase prestižní italský deník Gazzetta dello Sport.



Český reprezentant Antonín Barák z Udine předvedl proti Sassuolu celkově dobrý výkon, například deník Gazzetta dello Sport mu udělil nejvyšší známku (7) ze všech hráčů Udine. „Dal nejen gól, který navíc nebyl banální. Český štít byl v centru všeho. Brzdil Magnanelliho, zakládal akce, využíval svou sílu. Vzácná a multifunkční spojka,“ napsal tento italský list ve slovním hodnocení k Barákovi.

Vytáhlý záložník skóroval v 32. minutě. Stipe Perica mu elegantně posunul míč patičkou, Barák si balon lehce přistrčil a na hranici pokutového území neomylně levačkou vypálil. „Důležité vítězství, teď máme devět bodů, a to je dobré, protože situace byla obtížná. Všichni jsme šťastní,“ líčil Barák své dojmy pro klubovou televizi.

„Ten gól patří Valonovi (Behramimu), protože on míč v těžkém souboji vybojoval. Skvěle to udělal i Perica, já už pak vykonal jen svou povinnost,“ popsal pak reprezentační záložník svou trefu. „To nám pomůže, abychom ukázali své kvality. V neděli hrajeme doma a chceme určitě vyhrát,“ vzhlédl Barák k víkendovému utkání proti Atalantě Bergamo.

Barák nastupuje v základní sestavě poměrně pravidelně, vypadl z ní v předchozím duelu proti Juventusu, který Udine proti oslabenému šampionovi nezvládlo a prohrálo 2:6. Teď už v základní jedenáctce opět figuroval a v boji o místo si jistě pomohl.

Hráči Udine slaví Barákův gól
Hráči Udine slaví Barákův gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud