14. prosince 2017 • 17:49

Fanoušci AC Milán opět dohnali brankáře k slzám: Trpělivost vypršela!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si tu situaci. Jste čerstvě plnoletý, přitom jednička jednoho z nejslavnějších klubů, měl byste si svůj život užívat. Jenže fanoušci vašeho mužstva vás nenávidí, skoro všichni do jednoho. Pořádně složitá lapálie, že? Právě do ní se opět po půl roce dostal Gianluigi Donnarumma, brankář AC Milán. Ve středečním pohárovém utkání s Veronou (3:0) situace došla tak daleko, že mladý supertalent skončil v slzách.



Potenciální odchod Gianluigiho Donnarummy z AC Milán byl jednou z největších přestupových ság v létě. Zatímco milánští mohutně posilovali, na druhé frontě museli řešit neodbytného agenta Mina Raiolu, který pomalu spřádal plány, jak mladému gólmanovi zařídit velký přestup do Realu Madrid či Paris St. Germain, nebo alespoň o dost lukrativnější smlouvu v AC.

Donnarumma to tehdy pořádně schytával, italští fanoušci jej překřtili na Dollarummu a házeli po něm falešné peníze dokonce i na zápasech italské jednadvacítky. Situace se nakonec uklidnila, talent přezdívaný Gigio dostal v Miláně novou smlouvu. Aby se v týmu cítil dobře, přivedlo AC do týmu i jeho bratra Antonia, do té doby hráče řeckého Asterasu Tripolis.

Ticho po pěšině ale vydrželo jen do chvíle, než se začalo blížit lednové přestupní okno. List Gazzetta dello Sport totiž přinesl zprávu, že Donnarumma chce prostředictvím svého agenta Raioly svou ještě čerstvou smlouvu anulovat a přesunout se jinam, protože cítí, že byl k podpisu kontraktu přinucen. Po zrušení všech závazků s AC by si tak znovu otevřel dveře do PSG či Realu Madrid.

Donnarummu utěšoval kapitán i trenér

Hrdí fanoušci osmnáctinásobného mistra Itálie si pro Donnarummu přichystali na stadionu vzkaz. A nestálo na něm "Ale jistě chlapče, jen běž." Transparent, který věrní z milánské jižní tribuny rozvinuli, hlásal: "To je psychologické vydírání. Vždyť ti dáváme šest milionů eur za sezonu a podepíšeme tvého bratra parazita? Je čas odejít, naše trpělivost s tebou přetekla!"

Z klidné výhry 3:0 nad Veronou v Italském poháru se tak rázem vytratila všechna pohoda. Mladý Donnarumma skončil v slzách, ještě na hřišti ho musel podržet trenér Gennaro Gattuso. Server ItalianFootballTV navíc našel fotku, kterak plačícího supertalenta musí v šatně utěšovat kapitán Leonardo Bonucci.

Ne všichni ale vidí jako hlavního viníka Donnarummu. Na Twitteru už někteří fanoušci začali používat hashtag #Gigiomollalo (Gigio, propusť ho), kterým urgují svou jedničku, aby ukončila spolupráci s agentem Minem Raiolou. Právě ten má být tím člověkem, který Donnarummovi našeptává, aby šel za větší výplatou někam jinam.

Miláští ale na nic nečekají a sondují alternativní možnosti. V případě Gigiova odchodu by se novou jedničkou mohl stát Pepe Reina, bývalá opora Liverpoolu, která v současnosti stráží branku Neapole. Milán mu podle italských médií nabízí 3,5 milionu eur (89,7 milionů korun) na sezonu, těžko však soudit, zda vyšší číslo na výplatní pásce zláká zkušeného Španěla z bojů o titul do týmu ve středu tabulky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud