Pavel Novotný
20. září 2008 • 17:15

Mourinho: Adriano je jen jeden z mnoha

TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z velkých jmen si hlavu nedělá. Zajímá ho jediné. Úspěch "jeho" Interu Milán. Portugalský kouč Jose Mourinho hodlá italského mistra usadit na pomyslném trůnu pro nejlepší tým Evropy.



Vrátí se brazilský kouzelník Adriano pod dohledem přísného kouče Jose Mourinha opět mezi nejlepší fotbalisty světa? Nebo se bude dál utápět v herní bídě uplynulé sezóny? Portugalský kouč ostře odmítl názor, že právě on by měl stát ze herním procitnutím brazilského kouzelníka.

Adriano podle spekulací italského tisku trpěl v minulé sezóně častými depresemi, které se bezprostředně odrážely na jeho výkonech na hřišti. Dokonce se uvažovalo, že Inter zapůjčí Brazilce do Sao Paula.

Že se vše opět může obrátit pro útočníka do správného směru, ukázal jeho poslední výkon v úterním zápase Ligy mistrů proti Panathinaikosu, kdy zaznamenal jednu branku a dobrým výkonem znovu naznačil, že zdaleka neřekl poslední slovo.

Adriano však zatím může na zašlou slávu stále jen vzpomínat. Podle italského tisku byl brazilský útočník před několika lety spolu se Švédem Ibrahimovičem považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejlepších útočníků Evropy. To je ovšem již minulost.

Svérázný Mourinho však na názory médií rozhodně nedá: "Tým je důležitější než Adriano. On je pouze jedním z 30 hráčů, které mám k dispozici," říká svérázný Portugalec.

"Jsme samozřejmě rádi, že se Adriano trefil proti Panathinaikosu, protože ten gól nám pomohl získat tři důležité body. Ale kdy nastoupí, o tom rozhoduji já a ne tisk," dodává Mourinho.

Bývalému trenérovi Chelsea se může v posledních dnech přeci jen volněji dýchat. Po zranění se do týmu vrátil argentinský středopolař Esteban Cambiasso, který již odehrál první zápas proti Sampdorii Janov v sérii A.

Po absenci v úvodním zápase nejvyšší italské soutěže bude portugalský kouč mít již k dispozici Patricka Vieiru a Ivana Cordobu. Po zranění by měla být v pořádku i rumunská hvězda Christian Chivu.

Na seznamu zraněných hráčů Interu Milán zatím zůstává srbský středopolař Dejan Stankovič. "Stankovič by mohl být k dispozici pro středeční zápas proti Lecce," uzavírá debatu ambiciózní Mourinho.

A jak si zatím vítěz posledního ročníku italské ligy vede? V prvním zápase uhrál Inter remízu 1:1 na hřišti Sampdorie Janov, ve druhém duelu doma porazil Calcio 2:1.

V Champions League si poradil na přišti Panathinaikosu Athény, odkud si odvezl za výhru 2:0 všechny body. Italský kolos se rozjíždí zatím poměrně nenápadně, je však více než pravděpodobné, že pod vedením José Mourinha bude brzy útočit na nejvyšší příčky evropského klubového fotbalu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud