10. října 2008 • 18:13

Buffon se hned tak nevrátí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění Gianluigiho Buffona je vážnější, než se původně myslelo, a brankář tak bude fotbalistům Juventusu chybět až dva měsíce. Po sérii pátečních vyšetření to oznámil turínský klub.



Třicetiletý spoluhráč českých fotbalistů Pavla Nedvěda a Zdeňka Grygery si poranil sval na pravé noze při tréninku italské reprezentace a podle prvních zpráv měl být mimo hru jen měsíc. O delší době léčení rozhodli lékaři Juventusu po dnešních vyšetřeních.

Kromě kvalifikačních zápasů Itálie s Bulharskem a Černou Horou tak Buffon s největší pravděpodobností zmešká oba duely Turína s Realem Madrid v Lize mistrů a také zápas se Zenitem Petrohrad. V brance klubu by ho měl nahradit Alex Manninger, v národním týmu pak Marco Amelia.

Pro Juventus je to dlouhodobá ztráta další opory, nedávno trenér Claudio Ranieri přišel minimálně na čtyři měsíce o útočníka Davida Trezegueta, který si poranil obě kolena a musel na operaci.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud