23. srpna 2010 • 14:04

Christian Panucci ukončil kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý italský reprezentant Christian Panucci ukončil kariéru, během které vyhrál Ligu mistrů s AC Milán a Realem Madrid. Sedmatřicetiletý fotbalista se tak rozhodl poté, co se s Parmou nedohodl na prodloužení smlouvy.



Panucci sice obdržel několik nabídek z MLS, ale ani ty jeho úmysl nezměnily. "Už jsem neměl takovou motivaci jako kdysi," citovala hráče s českými kořeny agentura ANSA.

"Největší úspěch v kariéře byl triumf v Lize mistrů s Realem Madrid, což se jinému Italovi nepovedlo," přidal Panucci. S "Bílým baletem" triumfoval v prestižní soutěži v sezoně 1997/98, s AC Milán vyhrál o čtyři roky dříve.

Panucci během devatenáctileté profesionální kariéry nastupoval také za Janov, Inter Milán, Chelsea, Monako, AS Řím a naposledy za Parmu. V reprezentaci odehrál v letech 1994 až 2008 celkem 57 zápasů a vstřelil čtyři branky.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud