26. srpna 2012 • 22:39

AS Řím v Zemanově obnovené premiéře vydřelo v nastavení aspoň bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér Zdeněk Zeman ve své obnovené premiéře na lavičce týmu italské ligy AS Řím k vítězství nedovedl. Jeho svěřenci nedokázali zúročit převahu nad Catanií a až brankou v nastavení vybojovali remízu 2:2 s Catanií. Fotbalisté Sampdorie Janov porazili v prvním zápasu po návratu do Serie A vicemistra AC Milán 1:0.



Zeman usedl na lavičku týmu Serie A po sedmi letech, slibované ofenzivní pojetí ale dlouho vázlo. Římané sice měli převahu, jenže jedinou branku vstřelili hosté ze Sicílie zásluhou Giovanniho Marcheseho, který využil ofsajdovou pozici.

V 59. minutě premiérový gól AS pod vedením pražského rodáka vstřelil nůžkami útočník Pablo Osvaldo, jenže o deset minut později šli brankou Alejandra Gómeze do rozhodujícího vedení znovu hosté. Vytrvalý tlak přinesl AS bod až v nastavení zásluhou Nicolase Lópeze.

Posledních pět minut si zahrál záložník Kamil Vacek, jehož Chievo díky zásahům Sergia Pellissiera a Rinalda Cruzada porazilo Boloňu 2:0. Útočník Lazia Libor Kozák zůstal na lavičce jako nevyužitý náhradník, výhru jeho týmu 1:0 v Bergamu zařídil brazilský středopolař Hernanes.

Janovská Sampdoria se při návratu do Serie A po roční přestávce na San Siru hlavně bránil, jenže soupeř oslabený o kanonýra Ibrahimovice, který odešel do Paris St. Germain, se neprosadil.

Na druhé straně naopak z první šance přišel gól: po rohovém kopu se trefil přesně k tyči obránce Andrea Costa. V nervózním závěru pak hosté přečkali velký závar před svou brankou včetně tyčí po pokusech Boatenga a Yepese.

Sampdoria měla kvůli zapojení do sázkařského skandálu odečtený jeden bod, takže v tabulce se dostala dva body do plusu.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
AC Milán - Sampdoria Janov 0:1
Branka: 58. Costa

AS Řím - Catania 2:2
Branky: 59. Osvaldo, 90.+1 López - 28. Marchese, 69. Gómez

Bergamo - Lazio Řím 0:1
Branka: 17. Hernanes

Chievo - Boloňa 2:0
Branky: 65. Pellissier, 79. Cruzado

FC Janov - Cagliari 2:0
Branky: 51. Merkel, 85. Immobile

Palermo - Neapol 0:3
Branky: 45.+3 Hamšík, 79. Maggio, 88. Cavani

Pescara - Inter Milán 0:3
Branky: 17. Sneijder, 19. Milito, 81. Coutinho

Siena - FC Turín 0:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud