26. května 2013 • 20:22

Kozák slaví! Lazio Řím porazilo ve finále AS a vyhrálo Italský pohár

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Český útočník Libor Kozák slaví s fotbalisty Lazia Řím zisk Italského fotbalového poháru. Ve finále se sice nejlepší střelec tohoto ročníku Evropské ligy na hřiště nedostal, jeho tým ale zdolal AS Řím 1:0 a evropskou soutěž si zahraje i v příštím ročníku.



Oba týmy v lize zůstaly za pohárovými příčkami, takže vypjaté derby, které se i přes bezpečnostní rizika konalo v Římě, mělo ještě o náboj navíc. Pohárový triumf totiž zaručuje účast přímo ve skupině Evropské ligy.

Jediný gól zápasu padl v 71. minutě, kdy brankář Bogdan Lobont nedokázal odklidit centr Antonia Candrevy a nehlídaný bosenský záložník Senad Lulič se zblízka nemýlil. Lazio tak vyhrálo čtvrté z posledních pěti derby a zajistilo si šesté celkové vítězství v poháru.

Pořadatelé před zápasem zabavili nože, kameny, pálky a podomácku vyrobené zbraně, ale i přes přítomnost několika tisícovek policistů podle agentury AP nakonec došlo k několika menším střetům fanoušků.

Diváci bučeli a pískali na korejského zpěváka PSY, který před zápasem vystoupil se svým hitem Gangnam Style. Pořadatelé je přehlušili tím, že produkci přidali na hlasitosti, není však jasné, zda reakce publika měla rasistický podtext.

Lazio Řím - AS Řím 1:0 (0:0)
Branka: 71. Lulič.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud