Štěpán Filípek
19. července 2014 • 13:14

Nedvěd: Suáreze chápu, taky jsem byl rapl. Chiellini byl jak žalobníček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legenda českého fotbalu Pavel Nedvěd, jeden z ředitelů Juventusu Turín, má pochopení pro chování Uruguayce Luise Suáreze. Kanonýr na mistrovství světa kousl Itala Giorgia Chielliniho a od FIFA za to schytal tvrdý trest. Naopak postižený stoper to od Nedvěda schytal. „Choval se trochu jako žalobníček,“ řekl deníku Sport Nedvěd.



Jako funkcionář „Staré dámy“ by se přitom čekalo, že bude bývalý český reprezentant stát na straně obránce Juventusu. „Musím se přiznat, že Suáreze docela chápu. Byl jsem na hřišti taky tak trochu rapl jako on,“ poznamenal Nedvěd.

Připomínku, že sám ale nikoho na hřišti nekousl, okomentoval tak, že podobné věci na trávník pochopitelně nepatří.

„Nevím, proč to Suárez dělá, ale naštvala mě hlavně reakce Chielliniho, který se choval trochu jako žalobníček. Když to rozhodčí neviděl, tak běžel a ukazoval to kousnutí,“ snažil se vysvětlit, proč se postavil na stranu „upíra“, kterého v létě z Liverpoolu získala Barcelona.

O celé věci Nedvěd mluvil také se sportovním ředitelem Juventusu a jakmile se Chiellini zapojí do přípravy na novou sezonu, čeká ho povídání s českou legendou. „Je to inteligentní kluk, jsem rád, že si to pak se Suárezem vyjasnil přes Twitter a chtěl pro něho i nižší trest. To je správná cesta,“ pochválil za pozdější počínání obránce slavného italského klubu.

Suárez, který byl v minulé sezoně nejlepším kanonýrem v anglické Premier League a vystřílel si přestup do Barcy, byl už za kousnutí protihráče během kariéry potrestán už třikrát. Nedvěd v tom ale nevidí problém, a kdyby se v Juventusu hlasovalo, zda by měl klub tohoto střelce získat, byl by pro.

„Juventus si hodně hledí toho, jak se hráč chová na hřišti i mimo ně, ale kdybych měl hlasovat, tak bych zvedl ruku pro. Je to skvělý fotbalista,“ složil Uruguayci poklonu držitel prestižního Zlatého míče. „Už před dvěma lety, kdy se řešila jeho situace v Liverpoolu, jsme měli sezení a shodli jsme se, že bychom ho chtěli. Takže bych tu tuku zvedl…“

Útočník Uruguaye Luis Suárez se za svůj zkrat v zápase s Itálií omluvil. Šlo ovšem spíše o gesto, které vyžadovala od hráče Barcelona
Útočník Uruguaye Luis Suárez se za svůj zkrat v zápase s Itálií omluvil. Šlo ovšem spíše o gesto, které vyžadovala od hráče Barcelona

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud