27. února 2015 • 15:48

Bojkot! Hráči Parmy nebudou hrát s Janovem, protestují proti dluhům

Autor: ČTK, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Parmy se sice podařilo získat sponzora pro cestu k ligovému zápasu v Janově, nedělní utkání ale přesto bude velmi pravděpodobně odloženo. Fotbalisté posledního celku italské ligy se totiž na protest proti tomu, že od začátku sezony nedostali výplaty, rozhodli nenastoupit.



"V Janově hrát nebudeme, požádali jsme o odložení zápasu," prohlásil kapitán Alessandro Lucarelli, který ve čtvrtek mimo jiné oznámil, že v rámci úsporných opatření si hráči musí sami prát dresy. "Tým chce ještě týden počkat, jak se vedení klubu k finanční situaci postaví," přidal předseda hráčské asociace Damiano Tommasi.

Přitom ještě začátkem týdne Lucarelli tvrdil, že k duelu v Janově tým odjede, i kdyby měl cestovat vlastními auty. Šéf klubu Giampietro Manenti navíc sehnal jednorázového sponzora, který měl příspěvkem 20 tisíc eur pokrýt náklady na cestu i ubytování.

Parmě tak vážně hrozí, že kvůli dluhům, které dosahují výše 96 milionů eur (přes 2,6 miliardy korun), neodehraje druhé utkání za sebou. K nedělnímu zápasu s Udine nenastoupila, protože neměla dost prostředků na zajištění bezpečnostní služby a elektřiny. Kvůli finančním potížím také přišla o start v Evropské lize a v této sezoně italské ligy jí byl odečten jeden bod.

Hráče Parmy se rozhodli podpořit i fotbalisté ostatních klubů a ke všem víkendovým zápasům Serie A nastoupí s patnáctiminutovým zpožděním.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud