4. března 2015 • 04:40

Hušbauer v Itálii nehraje. Aspoň je tu teplo, vtipkoval záložník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Král poslední sezony fotbalové Synot ligy, od ledna odstrčený náhradník. Italské Cagliari si ze Sparty pořídilo Josefa Hušbauera na půlroční hostování s opcí. Jenže na hřiště ho trenéři pustili pouze jednou, na první poločas pohárového duelu s Parmou (1:2), v lize šanci ještě nedostal. Přitom se Cagliari trápí, v lize je na sestupové příčce třetí od konce. Když nic jiného, 24letý záložník si alespoň užívá tepla na Sardínii, kde klub sídlí.



V Itálii sledovali Hušbauera dlouho, Cagliari středového záložníka mocně lanařilo už v létě. To ale Sparta řekla ne, nechtěla pouštět svého nejlepšího střelce minulé sezony před důležitými bitvami o Ligu mistrů. Italové však vytrvali a Hušbauer se na Apeninský poloostrov stěhoval v lednu.

Cagliari za člena reprezentačního kádru vysázelo částku okolo milionu eur (přes 27 milionů korun), v případě uplatnění opce by mohla Sparta inkasovat až 100 milionů korun. Klub tedy do letenské opory investoval nemalou částku.

Jenže Hušbauerovo herní vytížení se po transferu do Itálie blíží k nule. Dostal šanci v nepovedeném pohárovém duelu s Parmou (1:2), kde odehrál první poločas. Od té doby ale vůbec nic, na premiéru v italské Serii A stále čeká.

Klub ani hráč se k situaci nevyjadřují. Podle informací Sportu nebyli v Cagliari po jeho příchodu spokojení s jeho fyzickou připraveností, možná proto se zatím na hřiště v ligovém zápase vůbec nepodíval. Je ale zřejmé, že pokud to takhle půjde dál, opci na přestup sparťanského odchovance klub neuplatní. A Hušbauer se v létě vrátí zpátky na Letnou.

Gólový záložník určitě není se stávající situací spokojený, každý fotbalista chce hrát. Hušbauer tak vyzdvihuje počasí, které v Sardinii panuje. "Aspoň je tady teplo," napsal na svůj účet na Twitteru. Přidal i fotku s rodinou u moře.

Situace Cagliari přitom není vůbec růžová. V sobotu prohrálo doma s Hellasem Verona 1:2. Momentálně ztrácí tři body na záchranu. Klub vyměnil v prosinci trenéra, Zdeňka Zemana nahradil Gianfranco Zola. Jenže Ital z devíti duelů Serie A vyhrál jen dva, dohromady získal pouhých osm bodů. A přetřásá se jeho rychlý konec. „Rezignace? Myslím na jiné věci,“ vyjádřil se Zola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud