Štěpán Filípek
23. října 2015 • 16:09

Nedvěda vyznamenali v Juventusu. Stal se z něj viceprezident

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl velkou hvězdou turínského Juventusu, jeho poradcem i členem správní rady. Slavný český fotbalista Pavel Nedvěd však teď v klubové hierarchii vystoupal až pod samotný vrchol, byl totiž čerstvě jmenován viceprezidentem italského velkoklubu. Fakticky to znamená, že nad ním stojí už jen Andrea Agnelli.



Žádný jiný bývalý hráč z Česka to po fotbalovém životě nedotáhl tak daleko jako Nedvěd . Tedy do nejužšího vedení předního světového klubu. Včera jeho „povýšení“ posvětila valná hromada Juventusu, ale v podstatě to byla již jen formalita.

V obleku místo v dresu začal držitel Zlatého míče pracovat pro Turín už rok po skončení hráčské kariéry právě na žádost Agnelliho. Ten se vedení luxusního fotbalového podniku ujal před pěti lety jako další příslušník mocné italské rodiny, jíž patří automobilka Fiat. „Když jsem k sobě hledal někoho, kdo bude nejlépe symbolizovat, co znamená Juventus, Pavel byl logickou volbou,“ řekl Agnelli časopisu ForbesLife.

Nedvěd je Agnelliho přítelem i pravou rukou. Začal se postupně seznamovat s chodem Juventusu a působil především jako spojka mezi týmem, potažmo sportovním úsekem klubu a nejvyšším managementem. Do náplně jeho práce krom jiného patřila dennodenní účast na trénincích či podíl na výběru posil a jednání o jejich příchodu.

"Moje povinnosti se příliš nezmění. Budu dál v každodenním kontaktu s hráči a s trenérem. Poblíž hřiště můžu pomoci nejvíce," uvedl Nedvěd na twitterovém účtu italského celku.

Už příští týden ho pak čeká další pocta: prezident Miloš Zeman mu na Pražském hradě udělí státní vyznamenání. Poprvé mu to naznačil při nedávné společné návštěvě Číny. Před Nedvědem byli z fotbalistů takto oceněni pouze Antonín Panenka a první držitel Zlatého míče Josef Masopust .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud