23. října 2015 • 18:14

Šéf Juventusu chválí Nedvěda: Kdyby chtěl, mohl by zítra vést český fotbal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho hráčská kariéra byla superhvězdná, i v roli funkcionáře si Pavel Nedvěd zatím počíná v Juventusu Turín velmi úspěšně. U příležitosti jmenování české legendy do funkce viceprezidenta klubu ho vychválil prezident „Staré dámy“ Andrea Agnelli.



Ocenil především způsob, jakým na sobě Nedvěd pracuje. Stejně jako v dobách, kdy si přidával na trénincích. "Pavel za těch pět let, co je ředitelem, obrovsky vyrostl a vypracoval se. Neustále se zlepšoval, stejně jako během hráčské kariéry," řekl Agnelli.

Vicemistr Evropy z roku 1996 podle něj získal výborné manažerské dovednosti. "Dnes je Pavel lídrem, který má přehled o všem, co se v klubu děje. Samozřejmě má odborné znalosti ohledně toho, co se děje na hřišti. Ale získal i obchodní cit, který dříve neměl, co se týče rozpočtu a financování klubu. Teď má všechno potřebné k tomu, aby reprezentoval klub," popsal Agnelli Nedvědovy pokroky.

Současně naznačil, že by se Nedvěd mohl angažovat v českém fotbale. Ovšem až v delším časovém horizontu. "Pavel ví, že kdyby chtěl, mohl by být zítra předsedou české asociace. A to je příklad něčeho, o co by třeba mohl chtít usilovat v příštích deseti nebo dvanácti letech. Ví, že se může s Juventusem dál posouvat v kariéře, ale důležité je, že sám profesionálně roste," doplnil šéf Juventusu.

Nedvěd působí ve vedení Juventusu od roku 2010. Předtím držitel Zlatého míče z roku 2003 v klubu strávil osm let jako hráč, získal s ním dva italské mistrovské tituly a postoupil do finále Ligy mistrů, které si však nezahrál kvůli trestu za žluté karty. Byl také jednou z hvězd, která navzdory potrestání turínského celku za korupci zůstala v týmu a pomohla mu k návratu z druhé ligy do Serie A.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud