1. listopadu 2015 • 17:40

Fiorentina vystřídala Inter v čele, Juventus ovládl turínské derby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 11. KOLA ITALSKÉ LIGY | Fotbalisté Fiorentiny porazili v italské lize Frosinone 4:1 a posunuli se do čela tabulky o skóre před Inter Milán. S vedoucí dvojicí neudržela krok Neapol, která remizovala v 11. kole bez branek na hřišti FC Janov.



Fiorentina proti nováčkovi potvrdila, že patří mezi nejofenzivnější týmy v Serii A, a nastřílela mu čtyři góly za devatenáct minut. V rozmezí 24. a 43. minuty se prosadili Ante Rebič, Gonzalo Rodríguez, Khouma Babacar z penalty a poprvé po letním přestupu do Itálie Mario Suárez. Za hosty zkorigoval skóre těsně před koncem Alessandro Frara.

Frosinone hraje nejvyšší italskou soutěž v tomto ročníku poprvé a nevydařený úsek prvního poločasu přinesl klubu doposud nejhorší výsledek mezi elitou. Nováček totiž zatím v žádném zápasu neinkasoval víc než dvakrát.

Neapol šla do utkání v pozici jasného favorita, ale sérii pěti výher nedokázala v Janově prodloužit. Po bezbrankové remíze alespoň trvá její neporazitelnost, která od srpna čítá už deset zápasů.

Kvůli dvoubodové ztrátě jsou svěřenci kouče Maurizia Sarriho v tabulce čtvrtí, vedle vedoucího dua je před nimi ještě třetí AS Řím.

V souboji tabulkových sousedů Lazio - AC Milán byli úspěšnější hosté. V Římě vyhráli 3:1 a po předchozí třízápasové sérii bez výhry tentokrát natáhli na tři duely svou vítěznou sérii.

AC nasměroval za jednoznačným vítězstvím ve 25. minutě z dorážky Andrea Bertolacci. Po přestávce se ze svého prvního doteku s míčem trefil střídající Philippe Mexés a třetí gól přidal Carlos Bacca. Za Lazio již jen snížil přesnou střelou na bližší tyč Ricardo Kishna.

Inter vydržel v čele jen do neděle

Inter Milán porazil po brance Garyho Medela v 11. kole italské fotbalové ligy AS Řím 1:0, v čele ligy ale vydržel jen do neděle. Juventus díky gólu Juana Cuadrada v nastavení vyhrál derby s FC Turín 2:1.

Inter může za tři body ze šlágru kola italské Serie A děkovat především slovinskému brankáři Samiru Handanovičovi, jenž předvedl řadu skvělých zákroků.

Už po čtvrthodině vytáhl hlavičku Džeka, o pár minut později si poradil i se střelou Maicona a s následnou Džekovou dorážkou mu pomohl D'Ambrosio. Mezitím zasahoval také na druhé straně Szczesny proti šanci Perišiče.

Po půlhodině přišla jediná branka zápasu, zpoza vápna napřáhl Medel a jeho přízemní střela šla přesně k tyči branky AS. Hosté se sice dostali v druhém poločase do několika šancí, ale všechny končily na skvělém Handanovičovi. Postupně selhali Džeko, Salah i Gervinho. Rüdiger po rohovém kopu pro změnu hlavičkoval těsně vedle.

Juventus zdolal Turín až v nastavení.
Juventus zdolal Turín až v nastavení.

Největší tlak AS narušilo přísné vyloučení Miralema Pjaniče, který zahrál rukou a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit. Římané sice nadále tlačili, ale vyrovnat už se jim nepovedlo.

Juventus do nové sezony nevstoupil dobře a poprvé od roku 1993 šel do městského derby jako hůře postavený tým v tabulce. První poločas ale vyšel lépe domácím, kteří zásluhou Paula Pogby vedli 1:0.

Po přestávce byli nebezpeční i hosté. Hned v 51. minutě se po odraženém míči přesně pod břevno trefil Cesare Bovo. Poté musel Buffon dvakrát Juventus podržet, zasahoval proti hlavičce Glika a tečované střele Zappacosty.

V závěru Juventus zatlačil a nakonec se dočkal rozhodujícího gólu. Pogba nejprve z přímého kopu trefil břevno, ale o dvě minuty později poslal Alex Sandro centr do malého vápna a Cuadrado dostal míč do sítě.

Juventus svého městského rivala díky třetí domácí výhře v řadě přeskočil a dostal se na desáté místo. Turín je jedenáctý.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Juventus Turín - FC Turín 2:1
Branky: 19. Pogba, 90.+3 Cuadrado - 51. Bovo

Inter Milán - AS Řím1:0
Branka:
31. Medel.

Fiorentina - Frosinone 4:1
Branky: 24. Rebič, 29. Rodríguez, 31. Babacar z pen., 43. Suárez - 87. Frara

Boloňa - Bergamo 3:0
Branky: 52. Giaccherini, 58. Destro, 85. Brienza

Carpi - Hellas Verona 0:0

FC Janov - Neapol 0:0

Udine - Sassuolo 0:0

Lazio Řím - AC Milán 1:3
Branky:
85. Kishna - 25. Bertolacci, 53. Mexés, 80. Bacca

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud