28. února 2016 • 23:00

AS Řím válí! Přejelo Empoli a už je třetí, Juventus porazil i Inter

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté AS Řím zvítězili v 27. kole italské ligy na hřišti Empoli 3:1 a v Serii A zaznamenali šestou výhru po sobě. V tabulce poskočili na třetí místo, ze kterého je ale opět může v pondělí sesadit nyní čtvrtá Fiorentina v případě triumfu ve šlágru nad druhou Neapolí. Fotbalisté Juventusu zvítězili v 27. kole italské ligy nad Interem Milán 2:0 a vedou tabulku o čtyři body právě před Neapolí.



AS Řím v minulém týdnu prohrál v úvodním osmifinále Ligy mistrů doma s Realem Madrid 0:2, ale z porážky se rychle oklepal. V minulém kole Serie A deklasoval Palermo 5:0 a také tentokrát se mu střelecky dařilo.

Dvěma góly pomohl k vítězství útočník El Shaarawy, jednou trefou přispěl Pjanič. Domácí srovnali v prvním poločase na průběžných 1:1 po vlastním gólu Zukanoviče.

Už jedenáctý zápas bez porážky za sebou uhráli fotbalisté AC Milán, kteří doma udolali FC Turín 1:0 a na šestém místě tabulky ztrácejí stále jediný bod na pátý Inter Milán. O jedinou branku se v úplném závěru první půle postaral Antonelli, který po rohovém kopu zužitkoval přiťuknutí od slovenského reprezentanta Kucky.

Juventus vyhrál i nad Interem

Fotbalisté Juventusu zvítězili v 27. kole italské ligy nad Interem Milán 2:0 a vedou tabulku o čtyři body před Neapolí, která má pondělní duel na hřišti Fiorentiny k dobru. Na branku obránce Leonarda Bonucciho ze 47. minuty navázal v závěru z pokutového kopu střídající Álvaro Morata. Juventus vyhrál 16 z posledních 17 ligových utkání a prodloužil sérii bez inkasované branky na osm zápasů.

Juventusu mohl poslat do vedení už v páté minutě bývalý hráč Interu Hernanes, jeho pokus ale skončil na břevnu. Na gól si fanoušci v Turíně počkali do začátku druhého poločasu, kdy ve vápně chyboval milánský obránce D'Ambrosio. Odhlavičkoval míč přímo k Bonuccimu a ten zaznamenal svou druhou trefu v sezoně.

Zdálo se, že italský obránce bude jediným střelcem zápasu, v závěru ale fauloval Moratu ve vápně Miranda. Právě Morata se ujal exekuce pokutového kopu a pojistil domácím tři body.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Empoli - AS Řím 1:3
Branky: 22. vlastní Zukanovič - 5. a 74. El Shaarawy, 27. Pjanič

AC Milán - FC Turín 1:0
Branka: 45. Antonelli

Palermo - Boloňa 0:0

Carpi - Bergamo 1:1
Branky: 75. Verdi z pen. - 52. Kurtič

Chievo - FC Janov 1:0
Branka: 51. Castro

Sampdoria Janov - Frosinone 2:0
Branky: 44. Fernando, 69. Quagliarella

Udine - Hellas Verona 2:0
Branky: 31. Agyemang-Badu, 56. Théréau

Juventus Turín - Inter Milán 2:0
Branky: 47. Bonucci, 84. Morata z pen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud