14. března 2016 • 16:16

Soustředí se na Spartu! Lazio v lize šetřilo opory, zářil Klose

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časy, kdy italské týmy nebraly Evropskou ligu příliš vážně, jsou pryč. A tuplem to platí pro Lazio, které se ve čtvrtek utká s pražskou Spartou. Římskému celku se totiž vůbec nedaří v lize a na pohárová místa má propastnou ztrátu. Proto se soustředí právě na duel se Spartou. To ukázal i poslední ligový zápas, ve kterém Lazio šetřilo opory.



Lazio nastoupilo v neděli proti Atalantě s hned devíti změnami v sestavě oproti zápasu na Spartě. Zůstali pouze brankář Federico Marchetti a stoper Wesley Hoedt. Jinak se základní jedenáctka změnila k nepoznání.

Trenér římského klubu Stefano Pioli nechal jen na lavičce tradiční opory Antonia Candrevu, Lucase Bigliu či Baldeho Keitu, který dělal sparťanské obraně v Praze obrovské problémy. Mladý Španěl se na hřiště dostal až ve druhém poločase.

Trenér Lazia tak jasně ukázal své priority. „Zápas s Atalantou byl šancí i pro ty, kteří v sezoně tolik nehráli. Dostali prostor a vedli si dobře. Všichni hráči bojovali a hráli naplno,“ chváli své svěřence Pioli po utkání.

Základní sestava Lazia

Proti Spartě Proti Atalantě
Marchetti - Konko, Bisevac, Hoedt, Radu - Parolo, Biglia, Milinkovič-Savič - Candreva, Matri, Keita Marchetti - Gabaron, Mauricio, Hoedt, Braafheid - Onazi, Cataldi - Anderson, Mauri, Kishna - Klose

Hlavu svému trenérovi zamotal především kanonýr Miroslav Klose. Ten sice v letošní sezoně už nenastupuje tak pravidelně jako dřív, ale proti Atalantě se vytáhl. Německý útočník, který na Spartě nehrál, dal dva góly a rozhodl o výhře 2:0.

Pioli neprozradil, zda dá Klosemu šanci i proti Spartě. Na zápas už se každopádně se svým týmem připravuje. „Sparta je těžký soupeř. Bude to náročné utkání, bude se hrát ve vysokém tempu. Musíme hrát chytře a předvést výborný výkon,“ tvrdil trenér Lazia.

V prvním zápase Lazio remizovalo na Letné 1:1. „Máme malou výhodu, ale budeme to muset dotáhnout,“ zakončil Pioli.

Ščasný: Střídání s Fataiem hrubě nevyšlo, to se stává
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud