20. dubna 2016 • 23:18

Nestárnoucí Totti. Za dvě minuty na hřišti otočil utkání s Turínem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 34. kole italské ligy Lazio Řím 3:0 a před druhou Neapolí mají znovu devítibodový náskok. Posledních osm zápasů turínský celek vyhrál a sérii bez porážky prodloužil už na 24 utkání. AS Řím dvěma góly legendy Francesca Tottiho v závěru otočil duel s FC Turín a zvítězil 3:2, z třetího místa tak na Neapol ztrácí pět bodů. Nedařilo se aspirantům na následující umístění: Inter podlehl na hřišti FC Janov 0:1 a Fiorentina prohrála 1:2 v Udine.



Juventus od začátku potvrzoval proti Laziu roli favorita, z gólu se poprvé radoval v 39. minutě, když se po Pogbově prudké přihrávce prosadil Mandžukič. Krátce po změně stran přišla další komplikace pro hosty, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Patric, a po chvíli dostal Juventus k dispozici také pokutový kop, který proměnil Dybala.

Argentinský útočník v 64. minutě přidal další gól a v této sezoně si připsal už 16 zásahů. V tabulce střelců se posunul na druhé místo za nedostižného Higuaína z Neapole. Juventus počtrnácté za sebou doma vyhrál, v posledních devíti zápasech na svém stadionu navíc udržel čisté konto. Už nyní má jistotu účasti v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů.

Dlouho to vypadalo, že AS Řím bude pokračovat v nepřesvědčivých výkonech z poslední doby. Ještě v 86. minutě prohrával s FC Turín 1:2, pak ale na hřiště nastoupil Totti a dvěma rychlými góly otočil zápas. Nejprve skóroval po Pjaničově centru a o dvě minuty později proměnil penaltu nařízenou po Glikově ruce. AS Řím neprohrál už 13 zápasů za sebou, v deseti z nich získal tři body.

Čtvrtý Inter nestačil venku na FC Janov, v 77. minutě rozhodl jediným gólem utkání De Maio a potvrdil, že se jeho týmu doma daří: na svém stadionu vyhrál posledních pět utkání. Zaváhání Interu nevyužila pátá Fiorentina, která podlehla 1:2 v Udine. V 53. minutě vstřelil vítězný gól domácích Théréau.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud