Tomáš Podvín
14. července 2016 • 11:22

Co čeká Schicka v Sampdorii? Hvězdná konkurence i Barcelona

Vstoupit do diskuse
0
  • Útočník Patrik Schick si může se Sampdorií Janov zahrát na slavném Camp Nou proti BarceloněÚtočník Patrik Schick si může se Sampdorií Janov zahrát na slavném Camp Nou proti BarceloněFOTO: Koláž iSport.cz

    Útočník Patrik Schick patří Sampdorii. Dvacetiletý fotbalista je podle svých slov na angažmá v Itálii připravený, chce se učit jazyk a prosadit se do základní sestavy. Co bývalého hráče Sparty v Janově čeká? Zajímavá konkurence, nový trenér i pěkné město. Na více se podívejte v článku.

  • Hvězdná konkurence

    V tuto chvíli má i s Schickem Sampdoria hned osm útočníků. Mezi několika mladíky vyčnívají především dvě jména - Antonio Cassano a Fabio Quagliarella. Prvnímu je 34 let, druhému 33. Oba za sebou mají velmi zajímavá angažmá.

    Antonio Cassano v dresu Realu MadridFoto Profimedia.cz

    Známý průšvihář Cassano si vyzkoušel dres AC Milán, Interu Milán či Realu Madrid. V Sampdorii má za sebou první sezonu, odehrál 25 zápasů a dal jen dva góly. O své budoucnosti v klubu ale stále jedná, nicméně chce zůstat. Quagliarella, který hrál v Juventusu či Neapoli, si zahrál v šestnácti zápasech a góly dal tři.

    Nejlepším střelcem Sampdorie tak byl v minulé sezoně se 13 góly Éder, přestože v zimě přestoupil do Interu Milán. Osm branek dal záložník Roberto Soriano. Nejlepším kanonýrem mezi aktuálními útočníky byl Luis Muriel, který nasázel sedm gólů.

  • Barcelona v přípravě

    První přípravný duel odehraje Sampdoria v pátek 22. července proti týmu z nižší italské soutěže Sellero Novelle. Ve středu 27. července čeká janovský celek duel s třetiligovým italským klubem FeralpiSalo.

    Poté už bude příprava gradovat. V sobotu 30. července si Sampdoria svou sílu otestuje v utkání s Chievem Verona a následovat bude skutečný vrchol.

    Ve středu 10. srpna totiž nový klub Patrika Schicka nastoupí na slavném Camp Nou v duelu s hvězdnou Barcelonou. Pro Messiho a spol. půjde o poslední duel před ostrým startem sezony.

    Sampdoria Janov se v přípravě potká s BarcelonouFoto Twitter.com

  • Nový trenér

    V minulé sezoně vedl Sampdorii legendární Vincenzo Montella, ten se ovšem přesunul o stupeň výš, když převzal AC Milán. Novým trenérem janovského týmu se stal zkušený Marco Giampaolo, který zná italskou soutěž doslova skrz na skrz.

    Osmačtyřicetiletý kouč narozený ve Švýcarsku už totiž vedl ve své kariéře před Sampdorií jako hlavní trenér osm italských týmů - Ascoli, Cagliari, Sienu, Catanii, Cesenu, Brescii, Cremonese a Empoli.

    Nový trenér Sampdorie Marco GiampaoloFoto sampdoria.it

  • Stadion sdílí s rivalem

    Novým domácím stadionem Patrika Schicka se stal Stadio Luigi Ferraris s kapacitou 36 599. Jak je v Itálii zvykem, Sampdoria se o něj dělí se svým městským rivalem FC Janov. Občas na tento stánek zavítá také italská reprezentace.

    Stadion Sampdorie Stadio Luigi FerrarisFoto wikipedia.org

  • Šesté největší město v Itálii

    Mladý útočník si bude zvykat také na nové prostředí. Janov je svou rozlohou (240 km²) i počtem obyvatel (594 tisíc) přibližně polovinou Prahy. Zároveň jde o šesté největší město v Itálii po Římě, Milánu, Neapoli, Turínu a Palermu.

    Když zrovna nebude Schick na hřišti, v Janově se určitě nudit nebude. Italské město je známé pro spoustu krásných památek, zábavu i moře.

    Janov je šesté největší město v ItáliiFoto wikipedia.org

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud