8. srpna 2016 • 20:52

Posila za 2,4 miliardy má nadváhu? Higuaín není ve formě, přiznal trenér

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juventus z něho udělal třetího nejdražšího fotbalistu v historii. Argentinský útočník Gonzalo Higuaín navíc přišel do týmu italského mistra s nálepkou nejlepšího střelce Serie A uplynulé sezony. Fanoušci si mnuli ruce, po odchodu Álvara Moraty skvělá posila. Po prvním vystoupení 28letého Argentince za „starou dámu“ však nadšení vyprchalo. Bývalý klenot Neapole má značnou nadváhu a fanoušci se ptají: „Tohle je posila za 2,4 miliardy?“



Před pár dny přinesl britský portál BBC informaci o tom, že španělský kouč Manchesteru City zakázal hráčům jíst pizzu, pít různé druhy džusů a všeobecně vydal varování, aby se hráči vyhnuli těžkým jídlům. Vše vyvrcholilo, když se jedinci (například Samir Nasri, pozn. redakce), kteří nebyli v ideální kondici, nesměli připojit k týmu a trénovali pouze odděleně. Tak přísná pravidla po nástupu Guardioly v klubu panují.

O něčem podobném by možná měli uvažovat i v Juventusu Turín. V následujících dnech totiž musí dostat do ideální fyzické kondice svoji historicky nejdražší posilu Gonzala Higuaína. Ten za Juve poprvé nastoupil v přípravném duelu proti West Hamu (3:2). Do utkání zasáhl ve druhém poločase a krátce po svém nástupu na hřiště šokoval evidentní nadváhou.

Higuaín musí zapracovat na své kondici
Higuaín musí zapracovat na své kondici

„Všichni víme, že Gonzalo je skvělý hráče. Momentálně však není ve své top formě, to jsme všichni viděli,“ potvrdil Higuaínovu špatnou kondici po utkání trenér Juventusu Massimiliano Allegri. „Podobně jsou na tom ale hráči, kteří byli na EURO. V tréninku pracujeme se dvěma skupinami, přitom jedna je na tom fyzicky lépe než ta druhá. To je ale běžné,“ dodal italský kouč.

Higuaín si podobně jako evropští hráči prodloužil sezonu reprezentačními povinnostmi. S Argentinou dokráčel v červnu až do finále Copy América, kde hvězdný výběr podlehl Chile.

Nyní ho čeká tvrdá dřina, aby se dostal do vrcholné formy, kterou měl v minulé sezoně v Neapoli, za kterou v Serii A nastřílel v 35 zápasech 36 branek. První zápas čeká Juventus 20. srpna proti Fiorentině.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud