12. srpna 2016 • 11:29

Higuaín do Juventusu dorazil jako prasátko, rýpla si chorvatská ikona

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdná posila Juventusu Turín Gonzalo Higuaín schytává za svoji nadváhu kritiku ze všech stran. Místo Higuína mají Piguaína (slovo pig znamená v angličtině prase - pozn. red.). Tak zní titulek na webu britského deníku Daily Mail.  Do argentinského fotbalisty se opřel i bývalý chorvatský fotbalista Realu či Barcelony Robert Prosinečki. „Když jsem ho viděl, byl jsem v šoku. Je tlustší než já,“ řekl pro list Jutarnji List 47letý internacionál, který ukončil kariéru před 11 lety.



Prošel Realem Madrid. Dokonce okusi angažmá u rivala z Barcelony. Zahrál si i na Ostrovech. Bývalý chorvatský fotbalista Robert Prosinečki patřil ve své době mezi přední evropské hráče. I proto si může nyní dovolit rýpnout do argentinské posily Juventusu.

„Zaplatili za něho 90 milionů eur a on dorazil ve stavu, kdy vypadá jako „prasátko“, prohlásil na účet 29letého útočníka, který se v minulé sezoně Serie A stal s 36 góly nejlepším střelcem soutěže.

Ačkoliv Higuaín nikdy nepatřil mezi atletické typy hráčů, kteří by se pyšnili vyrýsovaným tělem, svoje fyzické přednosti dokázal vždy využít. Ve svém prvním utkání za italského mistra v přípravném duelu proti West Hamu však doslova šokoval evidentní nadváhou.

Argentinský útočník poprvé v akci za Juventus
Argentinský útočník poprvé v akci za Juventus

Když se v druhém poločase poprvé ukázal v dresu Juventusu, fanoušci „Staré dámy“ byli v rozpacích. Dres, který by na hráči normálně vlál, Higuaína obepínal kolem jeho pasu. I trenér Massimiliano Allegri po zápase přiznal, že historicky třetí nejdražší posila v dějinách fotbalu není zrovna v ideální kondici.

„Všichni víme, že Gonzalo je skvělý hráč. Momentálně však není ve své top formě, to jsme všichni viděli,“ potvrdil po výhře na West Hamu. „Podobně jsou na tom ale hráči, kteří byli na EURO. V tréninku pracujeme se dvěma skupinami, přitom jedna je na tom fyzicky lépe než ta druhá. To je ale běžné,“ dodal italský kouč.

I Prosinečki si myslí, že aféra kolem Higuaínovy váhy je jen chvilková záležitost. „Sice si umím představit, jak byl Allegri v šoku, když ho viděl, ale brzy ho dají do pořádku a bude fit,“ dodal 47letý chorvatský internacionál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud