27. srpna 2016 • 23:00

Soupeři českých týmů v EL se v Itálii trápili, vyhrála jen Fiorentina

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden ze soupeřů pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy Inter Milán pouze remizoval v druhém kole italské ligy 1:1 s Palermem. Inter tak má po dvou zápasech jediný bod a nový trenér Frank de Boer čeká na první tříbodový úspěch na lavičce modročerných. AS Řím, který se utká s Plzní, ztratil dvougólový náskok v Cagliari a remizoval 2:2. Soupeř Liberce Fiorentina zvítězila nad Chievem Verona těsně 1:0.



Před zápasem Inter - Palermo byla fanouškům na San Siru představena nová posila: portugalský záložník Joao Mário, kterého Inter koupil za 45 milionů eur (cca. 1,2 miliardy korun) ze Sportingu Lisabon. Mistr Evropy si ale na první start za milánský klub bude muset ještě počkat.

Inter byl v prvním poločase aktivní v ofenzivě, hned čtyři gólové příležitosti vytvořil svým spoluhráčům za prvních 45 minut Banega, jenž k "Nerazzurri" přišel před sezonou ze Sevilly. Jenže ihned po přestávce domácí inkasovali, když Rispoliho tečovanou střelu nedokázal Handanovič zachytit.

Inter musel dohánět manko a blízko k vyrovnání měl v 71. minutě útočník Icardi, po Banegově centru ale hlavou těsně minul. O minutu později nacentrovala z pravé strany letní posila z Lazia Řím Candreva a tentokrát už se Icardi nemýlil.

Obrat mohl dokonat po dalším Candrevově pasu Éder, nemířil však přesně. Zápas za Inter odehráli Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Santon (68. Miangue) - Medel, Banega, Kondogbia - Éder, Icardi, Perišič (68. Candreva).

Sami Khedira slaví gól do sítě Lazia
Sami Khedira slaví gól do sítě Lazia

Řím vedl na hřišti Cagliari už od šesté minuty. Domácí obránce Isla fauloval v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Perotti. "Vlci" poté trochu polevili a v závěru poločasu mohl vyrovnat Ionita, trefil však tyč.

Po přestávce poslal trenér Spalletti do hry útočníka Džeka a bosenský reprezentant se uvedl výborně, neboť ihned asistoval Strootmanovi u druhé branky hostů. Římský záložník se gólově prosadil poprvé od ledna 2014.

Cagliari dokázalo o deset minut později snížit zásluhou branky Borriella, který je bývalým hráčem AS. Proti římskému celku se mu daří, skóroval v posledních čtyřech ligových zápasech, ke kterým proti němu nastoupil. Pokaždé to bylo za jiný klub: FC Janov, Carpi, Bergamo a právě Cagliari.

Vyrovnat se domácím podařilo v 88. minutě, kdy skóroval Sau. AS Řím nastoupil v sestavě Szczesny - Florenzi, Manolas, Vermaelen, Peres - Nainggolan, De Rossi, Strootman (79. Paredes) - Salah, Perotti (64. Fazio), El Shaarawy (46. Džeko).

Fiorentina sice získala první tři body v sezoně po hubené výhře nad Chievem, kterou zařídil v 28. minutě Sánchez, ze zápasu ale úplnou radost mít nemohla. Hned třikrát musel trenér Paulo Sousa střídat zraněné svěřence. Utkání nedohráli brankář Tatarusanu a záložníci Vecino a právě střelec Sánchez.

Sestava Fiorentiny: Tatarusanu (40. Lezzerini) - Tomovič, Milič, Astori - Tello, Vecino (8. Badelj), Sánchez (59. Bernardeschi), Alonso - Valero, Iličič - Kalinič.

Záložník Ladislav Krejčí odehrál za Boloňu posledních 35 minut zápasu v Turíně, debaklu 1:5 ale zabránit nedokázal. Hattrickem se na vysoké výhře domácích podílel Belotti. Další čeští fotbalisté Patrik Schick (Sampdoria), Jakub Jankto (Udine) a Lukáš Zima (FC Janov) šanci nedostali.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:

Inter Milán - Palermo 1:1
Branky: 72. Icardi - 48. Rispoli

Cagliari - AS Řím 2:2 
Branky: 56. Borriello, 88. Sau - 6. Perotti z pen., 46. Strootman

Crotone - FC Janov 1:3 
Branky: 34. Palladino - 55. a 64. Pavoletti, 51. Gakpé

FC Turín - Boloňa 5:1 
Branky: 28., 37. a 88. Belotti, 53. Martínez, 80. Baselli - 32. Taider)

Fiorentina - Chievo 1:0
Branka: 28. Sánchez

Sampdoria Janov - Bergamo 2:1 
Branky: 35. Quagliarella z pen., 45. Barreto - 27. Kessié

Sassuolo - Pescara 2:1
Branky: 38. Defrel, 67. Berardi - 81. Manaj

Udine - Empoli 2:0
Branky: 3. Felipe, 90.+5 Perica

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud