15. září 2016 • 08:56

Sky ukončila spolupráci s Di Caniem. Ve vysílání ukázal fašistické tetování

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Televizní stanice Sky Sport ukončila spolupráci s bývalým italským fotbalistou a trenérem Paolem Di Caniem kvůli tomu, že ve vysílání ukázal fašistické tetování. Di Canio vystoupil v televizi v tričku s krátkým rukávem, takže na jeho bicepsu byl vidět vytetovaný latinský nápis DUX. Titul vůdce používal italský fašistický diktátor Benito Mussolini.



"Udělali jsme chybu a omlouváme se všem, kterých jsme se dotkli," uvedl viceprezident Sky Sport Jacques Raynaud. "Po dlouhém rozhovoru s Di Caniem jsme se společně domluvili na tom, že bez ohledu na jeho profesionalitu a odborné znalosti ukončíme spolupráci," dodal.

Osmačtyřicetiletý bývalý útočník Lazia Řím, Juventusu či West Hamu Di Canio, jenž před třemi lety krátce vedl Sunderland, měl kvůli sympatiím s fašismem problémy už během hráčské kariéry. V roce 2005 byl potrestán zákazem startu a pokutou 10 tisíc eur za hajlování. Poté se hájil slovy, že je fašista, ale ne rasista.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud