23. prosince 2016 • 20:37

AC Milán zdolal Juventus na penalty a má první trofej za pět let

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté AC Milán v italském Superpoháru porazili Juventus Turín na pokutové kopy a získali první trofej za posledních pět let. Naposledy slavili v roce 2011 právě v Superpoháru, který vyhráli už posedmé a vyrovnali tak maximum Juventusu.



Juventus, který v minulé sezoně získal v Itálii double, v úvodu potvrzoval na neutrálním hřišti v katarském Dauhá roli favorita a v 18. minutě se ujal vedení. Po rohovém kopu se prosadil stoper Giorgio Chiellini. Šlo už o třetí velkou šanci turínského celku. Jenže Milán se dostal do hry a ještě do poločasu srovnal, když centr usměrnil hlavou v těžké pozici do branky Giacomo Bonaventura.

Milán mohl jít i do vedení, ale Alessio Romagnoli po změně stran trefil jen břevno. Šance se střídaly na obou stranách, Sami Khedira neuspěl se střelou z dálky, na milánské straně zase dvakrát nedokázal dostat míč do sítě ve slibné pozici Carlos Bacca.

V prodloužení sice rozvlnil síť Juventus, ale Patrice Evra při tom stál v ofsajdu. "Stará dáma" rovněž neuspěla s žadoněním o pokutový kop.

Rozhodnout tak musel až penaltový rozstřel. V první sérii neuspěl milánský útočník Gianluca Lapadula, který nevyzrál na brankáře Gianluigiho Buffona, hrajícího jubilejní 600. zápas za Juventus. Jenže vzápětí nevyužil výhodu Mario Mandžukič a napálil jen břevno.

Další střelci byli úspěšní až do poslední série, ve které vychytal Paula Dybalu mladý milánský gólman Gianluigi Donnarumma a Mario Pašalič rozhodl o triumfu AC.

Milánský celek, který patří k nejúspěšnějším týmům Evropy, neboť sedmkrát vyhrál Ligu mistrů, se od roku 2011 trápil a v Superpoháru startoval jen jako poražený finalista Italského poháru. Aktuálně je v italské lize až pátý.

Italský fotbalový Superpohár v Dauhá:
Juventus Turín - AC Milán 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), na pen. 3:4
Branky:
18. Chiellini - 38. Bonaventura.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud