17. února 2017 • 13:10

Návrat po pěti letech. Zeman má zachránit Pescaru v Serii A

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér Zdeněk Zeman se po pěti letech vrací na lavičku fotbalistů Pescary. Poslední tým italské ligy převzal s pouhými devíti body z 24 zápasů a minimálními vyhlídkami na záchranu. "Je to těžké. Potřebujeme vyhrát víc zápasů než Juventus k tomu, aby získal titul," řekl Zeman na tiskové konferenci ve svém staronovém působišti.



Devětašedesátiletý kouč střídá v Pescaře odvolaného Massima Odda, který v minulé sezoně vybojoval s týmem postup do nejvyšší soutěže. Totéž se povedlo Zemanovi při jeho prvním angažmá v klubu od Jaderského moře.

Po tehdejší úspěšné sezoně zamířil do AS Řím, kde však při svém druhém působení vydržel jen půl roku. Následně bývalý kouč Lazia Řím vedl Cagliari a naposledy švýcarské Lugano, kde skončil po minulé sezoně.

Trenér Zdeněk Zeman
Trenér Zdeněk Zeman

Pod vedením Odda, mistra světa z roku 2006, si nováček Serie A za 24 kol připsal jediné vítězství - kontumační výhru 3:0 nad Sassuolem. Od první nesestupové pozice Pescaru dělí 13 bodů. Na vylepšení své bilance začne se Zemanem pracovat v neděli v utkání proti Janovu.

"Když je tým poslední, znamená to, že má své limity. My se je pokusíme překonat, co nejvíc to půjde. Musíme přemýšlet o každém jednotlivém zápase z těch 14 kol, co nás čekají. A musíme myslet na to, že do nich jdeme za stavu 0:0," uvedl Zeman, který je známý ofenzivním fotbalem. Pescara pod jeho vedením před pěti lety na cestě za postupem do nejvyšší soutěže nastřílela rekordních 90 gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud