Jakub Dvořák
31. března 2017 • 11:46

Italská jednička Schick! V lize vládne mladým střelcům, v Evropě je v TOP 5

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepatří do základní sestavy, ani není hvězdou číslo jedna. Přesto se Patrik Schick umí v kádru Sampdorie prosadit. Jako střídající žolík nastřílel v aktuální sezoně Serie A šest branek, celkem jich má sedm. Žádný jiný hráč do 21 let na Apeninském poloostrově jich nemá víc. A v porovnání s hráči v Evropě si také nevede zle. Není pochyb, že se na něho v létě bude v Janově stát fronta. I proto už nyní reaguje klub na přestupové spekulace.



Delle Alli z Tottenhamu, Timo Werner z německé senzace jménem Lipsko, kat Manchesteru City Kylian Mbappé z Monaka a… Patrik Schick ! Mladý český útočník se dostal do velmi zajímavé společnosti. Co spolu mají společného? Góly a věk.

V porovnání hráčů do 21 let v pěti nejlepších evropských ligách (Premier League, La Liga, bundesliga, Serie A a Ligue 1)se sparťanský odchovanec umístil se sedmi góly v top pětce.

Na úroveň hvězd Premier League či bundesligy, mu několik branek stále ještě schází, nutno však namítnout, že na rozdíl od nich nefiguruje v základní sestavě Sampdorie a prosazuje se především jako žolík. Když dostal šanci v základní sestavě, trefil se pouze jednou. Avšak zrovna proti Juventusu.

TOP střelci do 21 let a mladší v Evropě

Pozice Jméno a klub Góly
1. Alli (Tottenham), Werner (RB Lipsko)  14 
2. Mbappé (Monaco) 12
3. Gnabry (Brémy), Simeone (Janov)  10
4. SCHICK (Sampdoria), Lemar (Monaco), Ramirez (Málaga) 7
5. Boschilia (Monaco), Dembele (Dortmund), Kamano (Bastia), Kessie (Atalanta) 6

Daleko lépe si vytáhlý snajpr vede v Serii A. V kategorii ročníku 1996 a mladší nemá konkurenci a se sedmi góly jasně vede. Druhý je Franck Kessié, jeden z největší talentů současné doby, který do Evropy vyslalo Pobřeží slonoviny.

Záložník Atalanty, za kterou v lize odehrál 23 zápasů (1953 minut), má na kontě šest branek. Na tomto srovnání se dá názorně ukázat Schickova výjimečnost. V dresu Sampdorie odehrál o víc jak polovinu méně minut (909).

TOP 5 střelců ročník 1996 a mladší v Serii A
Pozice Jméno a klub Góly
1. SCHICK (Sampdoria) 7
2. Kessie (Atalanta) 6
3. Pellegrini (Sassuoulo) 5
4. JANKTO (Udinese) 4
5. Ntcham (Janov) 3

I proto se v létě očekává, že se o něho strhne velká mela. O zájmu předních italských klubů se píše už od prosince minulého roku. Ozvaly se AS Řím, Fiorentina, AC Milán a nejvíc se mluví o ambicích Interu.

V posledních dnech se navíc spekuluje o anglických klubech. Zmíněny byly Arsenal, Tottenham či Watford. To však pro iSport.cz hráčův agent Pavel Paska popřel.

Vedení italského klubu ale zůstává v klidu. Moc dobře ví, že svůj klenot nemusí prodávat za každou cenu. Sportovní ředitel Sampdorie Daniel Prade jasně uvedl. „Na řešení přestupů je brzy. Patrik Schick je hráčem Janova,“ odmítl jakékoliv spekulace.

Hráči do 21 let podle počtu minut v Serii A

Pořadí Jméno a klub Počet minut
1. Donnarumma (AC Milán) 2 761
2. Posavec (Palermo)  2 644
3. Torreira (Sampdoria) 2 378
9. JANKTO (Udinese) 1 340
13. SCHICK (Sampdoria) 909 

Patrik Schick patří v Itálii k nejlepším hráčům do 21 let
Patrik Schick patří v Itálii k nejlepším hráčům do 21 let

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud