2. října 2008 • 14:22

Vieira: Trenérem nebudu

Autor: Pavel Mašlaň
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný francouzský internacionál Patrick Vieira se nechal slyšet, že v budoucnu nebude usilovat o pozici trenéra. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že pro tuto funkci není dostatečně zanícený.



Legenda Arsenalu i francouzské reprezentace, která je v současnosti hráčem Interu Milán, tak nevyužije své charisma a vůdcovské schopnosti na trenérské lavičce.

Když byl Vieira tázán na to, jak by se mu v budoucnu zamlouvala funkce v klubovém managementu, odpověděl velmi stručně avšak výstižně: „Ne, děkuji.“

Pak svou odpověď přeci jen rozvedl. „Poznal jsem hodně skvělých trenérů jako Wengera nebo momentálně Josého Mourinha, ale tato funkce obnáší velkou dávku zanícení. Chci si užívat života,“ naznačil své plány po ukončení hráčské kariéry.

Vysoký záložník senegalského původu také objasnil recept na to, jak vyhrávat italskou ligu. „Liga mistrů není naší prioritou. Jsem přesvědčený, že  hlavním cílem klubu je vyhrát další Scudetto,“ řekl bývalý hráč Arsenalu.

Vieira kvůli svému zranění nestartoval na letošním EUEO, ale v současnosti mu ke spokojenosti nic neschází. „Po zdravotní stránce jsem v pořádku. Necítím žádnou bolest, přestože moje výkonnost jde občas dolů,“ prozradil mistr světa z roku 1998.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud