27. října 2008 • 19:10

Korupční aféra jde do finále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě poslední kapitolu rozsáhlé korupční aféry v italském fotbale dnes otevřel soud v Neapoli, který vyslechl desítku rozhodčích a obchodního ředitele Juventusu Antonia Girauda.



Ten se distancoval od někdejšího šéfa turínského klubu Luciana Moggiho, který byl hlavní postavou celého skandálu z léta 2006.

V roli obžalovaného tentokrát není Moggi, ale právě Giraudo. Státní zastupitelství mu v obžalobě klade za vinu podíl na vytváření ilegální sítě kontaktů, které Moggimu umožňovaly ovlivňovat nasazení rozhodčích.

Giraudo vinu odmítl s tím, že s Moggim neměl co do činění. Právě verdikt o Giraudově vině potřebuje soud znát, aby mohl začít vzápětí rozhodovat i o Moggim.

Pro Girauda tímto procesem zřejmě celá záležitost skončí, zatímco spolu s Moggim půjdou před soud například prezident Lazia Řím Claudio Lotito, šéf Regginy Pasquale Foti a čestný prezident Fiorentiny Diego Della Valle. Moggi už byl sportovním soudem potrestán pětiletým zákazem činnosti.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud