28. října 2008 • 16:57

Fiorentina s odvoláním neuspěla

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představitelé Fiorentiny neuspěli s odvoláním proti dvouzápasovému trestu, který od vedení italské fotbalové ligy dostal útočník Alberto Gilardino za gól rukou v nedělním utkání s Palermem.



Odvolací komise dnes jejich žádost zamítla a trest potvrdila. Gilardino přijde o středeční zápas s obhájcem titulu Interem Milán a nedělní duel na hřišti Sieny.

Vedení ligy označilo chování Gilardina jako velmi nesportovní gesto a dalo za pravdu předsedovi Palerma Mauriziu Zamparinimu, který mluvil o hanebném chování Gilardina. Požadoval dokonce trest na pět zápasů. Nakonec však byl spokojen i s pozastavením činnosti na dva duely.

"Potrestání je správné, hlavně kvůli tomu, jak gól oslavoval. Je to dobrý signál pro ostatní hráče, především pro mladé kluky. Gilardino měl šanci udělat dobré gesto, ale neudělal ho. Myslím, že teď toho lituje," citoval Zampariniho server goal.com.

Nejlepší střelec italské ligy dal svůj sedmý gól v sezoně ve 20. minutě. Po kontaktu s obráncem padal na záda, letící míč ho zasáhl do ruky a odrazil se do branky. Fiorentina nakonec vyhrála 3:1.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud