10. listopadu 2008 • 16:45

Obviněný Moggi chce být novinářem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý šéf Juventusu Turín Luciano Moggi se po vypršení pětiletého trestu za korupci k fotbalu nevrátí. Jednasedmdesátiletý funkcionář se chce stát novinářem a televizním komentátorem.



"Fotbalový svět mě už nezajímá, nechci se vrátit," citovala agentura Reuters Moggiho, který dnes před soudem vypovídal kvůli obvinění z machinací při přestupech hráčů.

Spolu s bývalým generálním manažerem Juventusu je obviněno dalších ět lidí, včetně Moggiho syna Alessandra a Davide Lippiho - syna trenéra italských mistrů světa z roku 2006 Marcella Lippiho.

Moggi půjde před soud i kvůli dva roky starému korupčnímu skandálu, v němž byl hlavní postavou. Funkcionář je obviněn z ovlivňování rozhodčích a pokusu o vybudování tajné sítě pro komunikaci se sudími, za což od italské fotbalové federace v roce 2006 dostal pětiletý zákaz působení ve fotbale.

Juventus kvůli Moggiho praktikám přišel o dva mistrovské tituly a musel s devítibodovým odpočtem do druhé ligy, odkud se hned po roce vrátil zpět mezi elitu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud