13. listopadu 2008 • 13:28

Buffon: Moje nohy se začaly třást

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon trpěl od prosince 2003 do června 2004 těžkými depresemi, kvůli nimž musel docházet k psychologovi.



Nyní třicetiletý gólman Juventusu Turín to uvedl ve své autobiografii Numero 1, jejíž některé pasáže dnes otiskl list La Stampa.

"Nebyl jsem spokojen se svým životem, svou prací a celkově s fotbalem," uvedl v knize Buffon, jenž byl čtyřikrát vyhlášen nejlepším brankářem světa. "Moje nohy se najednou začaly třást, a dokonce jsem dostal strach z účasti na mistrovství Evropy 2004. Musel jsem vytáhnout hlavu z oprátky a vyhledat psychologickou pomoc," dodal.

Dlouholetý italský reprezentant uvedl, že jsou tisíce důvodů, proč být v depresi, i když je člověk bohatý a slavný. "Nemůžete najít tu správnou ženu, nedokážete vyhrát Ligu mistrů, nenaplňujete svoje cíle," vyjmenoval Buffon příčiny deprese z doby zhruba rok předtím, než poznal svou současnou partnerku Alenu Šeredovou, s níž má od loňského prosince syna Louise Thomase.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud