30. července 2009 • 11:30

Pirlo do Chelsea? Jednání se znovu rozbíhají

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský reprezentant Andrea Pirlo možná přeci jen zamíří do Chelsea. AC Milán se rozhodl obnovit jednání o odchodu třicetiletého záložníka. Ještě nedávno však Italové tvrdili, že Pirlo není na prodej.



Podle italských médií Chelsea nabídla AC Milán za Pirla 8,6 milionu liber (téměř 260 milionů korun), peruánského útočníka Claudia Pizzara a obránce Michaela Mancienneho na roční hostování.

Tato nabídka by mohla vyhovovat oběma stranám. AC Milán stále shání útočníka. Na San Siro se nepodařilo přivést kanonýra Wolfsburgu Edina Džeka, Luise Fabiana ze Sevilly, nevyšla jednání s Adebayorem ani s Nizozemcem Huntelaarem.

Pizzaro, který loňskou sezonu strávil na hostování v dresu Werderu Brémy, by se Milánu náramně hodil. V bundeslize loni nastřílel 17 branek, což není špatná vizitka. Mezi útočníky Chelsea se do sestavy bude dostávat těžko, Stanford Bridge pravděpodobně opustí.

Claudio Pizzaro slaví branku Claudio Pizzaro slaví brankuFoto ČTK

AC Milán vedený mocným Silvio Berlusconim mění svou strategii. Italové už nechtějí spoléhat na starší přeplácené hvězdy, hledají především mladé talentované hráče. To může hrát v odchodu třicetiletého Pirla značnou roli.

Zkušený Pirlo odváděl Ancelottimu dobré služby v Milánu, proto by jistě našel uplatnění i v nabytém kádru Chelsea. Italský trenér "blues" by na něj v kabině hodně spoléhal.

AC Milán se své dlouholeté opory nechce vzdát tak snadno. Od Chelsea požaduje další dva miliony liber, které by musel londýnský velkoklubu přihodit ke své nabídce.

Italové ví, že příští rok by taková nabídka za Pirla vzhledem k jeho věku už nemusela přijít. Dohodnou se s Chelsea a kývnou na jeho odchod?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud