19. října 2010 • 14:49

Cagliari zaplatí pokutu za rasismus proti Eto'ovi

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub Cagliari Calcio dostal pokutu 25.000 eur (přes 600.000 korun) za to, že jeho fanoušci v nedělním utkání italské ligy skandovali rasistické urážky na adresu útočníka Interu Milán Samuela Eto'a.



Zápas byl kvůli tomu už po třech minutách přerušen, neboť domácí příznivci uráželi kamerunského kanonýra při každém jeho kontaktu s míčem. Podle agentury AP bylo kvůli rasistickému chování fanoušků, které je v Itálii častým jevem, ligové utkání zastaveno poprvé v historii.



Eto'o se fanouškům pomstil, když jediným gólem zápasu rozhodl o vítězství obhájců titulu 1:0.

Chování fanoušků Cagliari tvrdě odsoudil bývalý kouč italské reprezentace Giovanni Trapattoni. "Máme nejhorší fanoušky v Evropě. V jiných zemích se něco takového vidí zřídka. Ještě se musíme hodně učit," řekl současný trenér irského národního týmu.

Disciplinární komise italské ligy potrestala také AS Řím pokutou 10.000 eur, protože jeho fanoušek v sobotním duelu s Janovem (2:1) oslňoval asistenta rozhodčího laserovým paprskem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud