1. června 2011 • 21:15

Neuer už patří Bayernu, přichází i Rafinha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý reprezentační brankář Manuel Neuer odešel z Schalke 04 do mnichovského Bayernu. Pokud projde lékařskou prohlídkou, stane se oficiálně hráčem Bayernu 1. července. Do bavorského fotbalového klubu zamířil také brazilský obránce Rafinha z Janova, jenž v minulosti rovněž hrával v Schalke.



Z Bayernu po sezoně odešel gólman Thomas Kraft, jelikož mu vedení klubu nemohlo zaručit místo jedničky. V týmu zůstal sedmatřicetiletý brankářský veterán Hans-Jörg Butt, jehož setrvání si vyžádal nový trenér Jupp Heynckes.

Pětadvacetiletý Neuer hrál za Schalke od pěti let, letos s ním postoupil do semifinále Ligy mistrů a získal Německý pohár.

Zájem o něj měl i Manchester United, brankář ale nakonec podepíše pětiletou smlouvu v Bayernu, který za něj údajně zaplatí 25 milionů eur (613 milionů korun).

Pětadvacetiletý Rafinha by měl podepsat smlouvu na tři sezony. FC Janov za brazilského zadáka dostane 5,3 milionu eur (asi 130 milionů korun).

Gólmanovi Schalke Manuelu Neuerovi nafackoval vlastní fanoušek
Gólmanovi Schalke Manuelu Neuerovi nafackoval vlastní fanoušek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud