12. dubna 2012 • 10:57

Hubník pod drtivou kritikou. Je to tragická figura, píší v Německu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za necelé tři měsíce na něm bude stát obrana české reprezentace. Jenže momentálně Roman Hubník neprožívá vůbec šťastné období. S Herthou Berlín mu hrozí sestup do druhé německé ligy, vůbec se mu nepovedlo úterní utkání s Freiburgem (1:2). Po něm se na sedmadvacetiletého stopera snesla vlna kritiky ze strany německého tisku. Navíc se v utkání zranil a bude zhruba deset dní mimo hru.



Hubník má být hlavním viníkem trápení bundesligového nováčka.Napsal to německý regionální deník Potsdamer Neueste Nachrichten. Za hlavní důvod, proč se bundesligovému nováčkovi nedaří v boji o záchranu, vidí v tom, že stejně jako Hubník dělá pod tlakem chyby.

List vycházející v Postupimi připomněl úterní domácí porážku od Freiburgu 1:2, při níž byl podle něj reprezentační stoper "tragickou figurou".

Dal sice jediný gól Berlína, současně si ale vstřelil vlastní branku a podepsal se i na vítězné trefě soupeře. V závěru zápasu se navíc zranil a bude asi deset dní mimo hru.

"Další problém pro Berlínské, ale i ty mnohem větší mají co do činění s Romanem Hubníkem," soudí Potsdamer Neueste Nachrichten.

 "Čech nestojí jen za prohrou s Freiburgem. Je symbolem výkonů Berlínských, kteří toho sice spoustu dělají správně, aby nakonec stejně skončili na zadku. Nebo na noze, kterou Hubník nešťastně strčil do neškodného centru Freiburgu," poznamenal list k vlastnímu gólu českého obránce z úvodu duelu, kterým podle deníku "přišly všechny plány Herthy vniveč".

Hubník se v utkání s Freiburgem (1:2) zranil, bude zhruba deset dní mimo hru Hubník se v utkání s Freiburgem (1:2) zranil, bude zhruba deset dní mimo hruFoto Profimedia.cz

"Sedmadvacetiletý hráč přitom vyhrál nejvíc soubojů z Berlínských, kteří měli míč víc pod kontrolou, vybojovali víc soubojů jeden na jednoho a měli i víc střel na bránu. A na konci tam stáli s prázdnýma rukama," dodal Potsdamer Neueste Nachrichten.

"Tichý Čech, který se skoro nikdy nevyjadřuje na veřejnosti, je stejně jako mnoho jeho spoluhráčů slušný kluk, který pořádně hraje, když se daří, ale pod tlakem má problémy," uzavřel list své hodnocení.

Pro obránce, který patří mezi pilíře týmu Michala Bílka pro blížící se mistrovství Evropy, nepříliš povzbudivé hodnocení...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud