5. května 2012 • 17:53

Hertha v posledním kole vybojovala baráž o udržení v bundeslize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Herthy Berlín s obráncem Romanem Hubníkem vybojovali v posledním kole bundesligy naději na setrvání v nejvyšší soutěži. Díky výhře 3:1 nad Hoffenheimem odsunuli z 16. barážové příčky Kolín nad Rýnem, který prohrál 1:4 s Bayernem Mnichov a bundesligu opouští po čtyřech sezonách.



Kolín měl před dnešním duelem na Herthu dva body k dobru, v případě její výhry ale potřeboval kvůli výrazně horšímu skóre naplno bodovat také. Proti finalistovi Ligy mistrů Bayernu Mnichov se ale nezmohl ani na remízu.

Poslední duel útočníka Lukase Podolského před odchodem do Arsenalu "Kozlové" prohráli dvěma góly Müllera, jedním Robbena a vlastním zásahem Geromela. Výsledek jen zmírnil Novakovič.

Hertha se s Hubníkem v obraně dostala do vedení ve 14. minutě díky Änisi Ben-Hatirovi, který výhru týmu trenéra Otto Rehhagela nad Hoffenheimem jistil i druhou brankou 12 minut před koncem. Hosté sice kontaktním gólem zdramatizovali závěr duelu, na konečných 3:1 ale zvýšil po brejku do opuštěné branky záložník Raffael. Barážového soupeře se berlínský tým dozví v neděli.

Wolfsburgu, z jehož lavičky se na hřiště dostal záložník Jan Polák, nestačilo ve Stuttgartu k výhře ani vedení 2:0. Díky třem brankám během šesti minut domácí zvítězili 3:2 a "Vlky" připravili o možnost probojovat se do předkola Evropské ligy. Poháry si tak vedle Poláka nezahraje ani Petr Jiráček a chystaná posila Václav Pilař z Plzně.

Hubník si připsal hned dva střelecké zásahyFoto Reuters

Páté místo a přímý postup do EL si naopak pohlídal Leverkusen, který vyhrál 4:1 v Norimberku. Obránce Michal Kadlec po dvojnásobné operaci zlomeného nosu nehrál, útočník domácích Tomáš Pekhart se neprosadil.

Stejně jako druhý Bayern si před mistrovskými oslavami zastřílel i Dortmund a doma zdolal Freiburg 4:1. Poláci Robert Lewandowski a Jakub Blaszczykowski vyslali na dálku varování českému týmu před vzájemným duelem v základní skupině červnového ME, když se spravedlivě podělili o všechny branky. Útočník Lewandowski nastřelil ještě dvakrát tyč a zakončil sezonu se 22 góly na třetím místě střelecké tabulky.

Nejlepším kanonýrem soutěže se stal Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar ze Schalke, který přidal dvě ze svých 29 branek dnes a přispěl k výhře 3:2 nad Brémami. Druhého Gómeze předčil o tři trefy.

Hubník si připsal hned dva střelecké zásahy
Hubník si připsal hned dva střelecké zásahy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud