15. května 2012 • 22:52

Skandál! Hubníkova Hertha prošla kvůli fanouškům peklem a sestupuje

Autor: iSport.cz, neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fanoušci na trávníku, světlice létají vzduchem, někteří vykrajují kusy trávníku. Ne, nejde o scénu z Turecka, nýbrž z Německa! V nastaveném čase, za stavu 2:2, byla  kvůli nepřístojnostem diváků přerušena odveta baráže o bundesligu mezi Fortunou Düsseldorf a Herthou Berlín. Utkání se po zhruba dvacetiminutovém přerušení dohrálo, po remíze 2:2 po roce sestupuje Hertha s českým reprezentantem Romanem Hubníkem.



Úvodní duel na Olympijském stadionu Hertha prohrála 1:2. Fortuna díky domácí remíze 2:2 do nejvyšší soutěže postoupila po patnácti letech.

Barážové utkání se málem nedohrálo. Těsně před koncem domácí fanoušci zaházeli trávník světlicemi, po chvíli dokonce vtrhli na hrací plochu. Hlavní sudí však zápas neukončil.

Hráči sice prchli před davem fanoušků do kabin, pořadatelé ve spolupráci s policií rozvášněný dav nahlali zpátky na tribuny. Zhruba po dvaceti minutách se opět začalo hrát. Domácí Fortuna remízu udržela a slaví postup do bundesligy.

VIDEO: Fanoušci zaházeli hřiště světlicemi

Zápas začal pro Hubníka a spol. obrovským šokem – inkasovali už po 25 vteřinách, kdy se z třiadvaceti metrů trefil báječně levačkou Beister.

Berlíňané se z bleskového úderu oklepali, ve 22. minutě srovnali, když se po přímém volném kopu trefil hlavou Ben-Hatira. Ten se však nakonec stal smutným hrdinou zápasu, neboť krátce po přestávce byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Domácí využili přesilovku vzápětí střídajícím Jovanovičem a vyprodaná padesátitisícová Esprit Arena začala slavit.

V 84. minutě však vyrovnal Raffael a hosté mocně finišovali, Düsseldorf ale nakonec postup uhájil. Trenér hostů Otto Reghhagel, kouč řeckých mistrů Evropy 2004, se tak rozloučil s profesionální kariérou smutně.

Baráž o německou fotbalovou ligu - odveta:

Düsseldorf - Hertha Berlín 2:2
(1. Beister, 59. Jovanovič - 22. Ben-Hatira, 85. Raffael).
První zápas 2:1, Hertha sestoupila

Horkokrevní fanoušci domácího Düsseldorfu
Horkokrevní fanoušci domácího Düsseldorfu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud