28. srpna 2012 • 20:29

Je to definitivní, Petr Jiráček přestoupil do Hamburku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Petr Jiráček dnes přestoupil z Wolfsburgu do Hamburku. ČTK to řekl Jiráčkův manažer Dalibor Lacina. Šestadvacetiletý záložník opouští Wolfsburg po půl roce, Hamburk za něj údajně zaplatil čtyři miliony eur (zhruba 99 milionů korun). Transfer dnes definitivně schválilo vedení hamburského klubu. Jiráček podepsal čtyřletou smlouvu.



"Do HSV se hrozně těším, není to pro mě krok zpátky. Vidím velký potenciál do budoucna," citovala Jiráčka už dříve německá média.

Co ještě před týdnem vypadalo jako čirá utopie, se dnes stalo realitou. Sokolovský odchovanec sice v lednu přicházel z Plzně do Wolfsburgu jako velká posila, ale kouč Felix Magath s ním postupně přestal počítat a nakonec dal na konci letního přestupního termínu svolení k odchodu do rivalského Hamburku.

Jiráček se stal "obětí" velkých rošád uvnitř týmu, kam v létě Magath přivedl 17 nových hráčů. Sedm fotbalistů včetně momentálně zraněného českého záložníka Václava Pilaře přišlo na přestup, deset se vrátilo z hostování.
"Petr je rád, že se podařilo tento transfer uskutečnit v rekordně krátké době. Jakmile bylo jasné, že nebude ve Wolfsburgu vytěžovaný, začali jsme pro něj hledat odpovídající klub," uvedl Lacina.

V pondělí Jiráček v Hamburku úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku, dnes transfer posvětila i dozorčí rada Hamburku, jednoho z nejslavnějších německých klubů. HSV letos má ambice vylepšit patnácté místo z nepovedené minulé sezony. V prvním kole však nový Jiráčkův tým v sobotu podlehl Norimberku 0:1.

"Doufám, že budu schopen pomoci. Společně budeme chtít udržet první ligu. To je ten nejdůležitější cíl. Budu bojovat jako šílený. Vydám ze sebe všechno, abychom měli úspěch," uvedl Jiráček.

O Jiráčka se ucházely i ruské velkokluby CSKA Moskva a Zenit Petrohrad, český středopolař dal nakonec přednost setrvání v bundeslize. Premiéru v Hamburku, kde se potká s reprezentačním spoluhráčem a brankářem Jaroslavem Drobným, si odbude už o víkendu ve vypjatém severoněmeckém derby proti Brémám. Ročně by si v Hamburku měl Jiráček přijít na jeden milion eur (25 milionů korun).

Z jeho přestupu má radost také reprezentační kouč Michal Bílek, který měl nedávno starosti, zda bude jeden z klíčových hráčů národního týmu ve Wolfsburgu dostatečně vytížený. Bílek věří, že Jiráček v Hamburku převezme jednu z vůdčích rolí.

"Je to velmi dobrá zpráva. Hlavně proto, že Petr by v Hamburku měl pravidelně hrát. Pro všechny strany to bude pozitivní," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci, kde oznamoval nominaci před prvním zápasem kvalifikace o postup na MS v Dánsku. V ní jméno Jiráčka, který se na červnovém mistrovství Evropy blýskl dvěma góly v základní skupině proti Řecku a Polsku, nechybělo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud