8. července 2013 • 13:35

Dortmund šílí. Lewandowski se rozhodl pro Bayern, řekl trenér Klopp

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen Mario Götze, do Bayernu Mnichov má namířeno také Robert Lewandowski! Polskému útočníkovi končí po sezoně smlouva a novou nehodlá podepsat. Řekl to kouč Borussie Dortmund Jürgen Klopp.



Bayern Mnichov se zajímá o Roberta Lewandowského dlouhodobě. Ale než ulovil Maria Götzeho, zdály se přestupy klíčových fotbalistů na této trase jako sci-fi.

„Myslím, že je to známá věc, že Robert bude hrát za Bayern po této sezoně,“ uvedl Jürgen Klopp a potvrdil tak několikatýdenní spekulace.

Ale zatímco za Götzeho vyinkasovala Borussia (alespoň) 37 milionů eur, Lewandowski se přesune do Bavorska ZADARMO. Po sezoně mu končí smlouva, novou podepsat nechce.

Útočník Dortmundu Robert Lewandowski ukazuje čtyři prsty na znamení toho, že v prvním semifinále Ligy mistrů vstřelil Realu Madrid čtyři góly a Dortmund vyhrál 4:1Foto EPA
BVB musí vymyslet, jak s polským forvardem naloží. Jsou tři scénáře:

1. Lewandowski zůstane členem základní sestavy. Jenže hrozí nenávist fanoušků a z jeho strany nevyrovnané výkony. Po sezoně odejde zadarmo.

2. Lewandowskému se uzavřou dveře do prvního týmu a bude přeřazen na rok do „béčka“. Po sezoně odejde zadarmo. V bundeslize to je ale na rozdíl od jiných soutěží neobvyklý jev.

3. Dortmund svolí k prodeji Lewandowského už letos. V takovém případě by na jeho odchodu „něco málo“ vydělal.

Jak se BVB rozhodne? „To je naše starost. Máme závazek vůči fanouškům, abychom měli v nadcházející sezoně konkurenceschopný tým,“ naznačil Klopp, po jaké cestě se chce vydat.

Riskne tedy bod číslo jedna. Tomu nasvědčuje i to, že se Lewandowski znovu zapojil do tréninku s prvním týmem. „Chceme být úspěšní a můžeme to dokázat. Vím, že Robert to vidí stejně,“ dodal Klopp.

O to víc si fanoušci Dortmundu užívají příchodu Pierra-Emericka Aubameyanga. Blázna, který slavil góly s maskou Spidermana. Před exhibičním zápasem ho uvítalo v Dortmundu přes 50 tisíc fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud