19. prosince 2013 • 19:28

Hoeness: Jak jsem získal Guardiolu? Do USA jsem letěl kvůli párkům

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Bayernu Mnichov Uli Hoeness poodkryl okolnosti, za jakých se domluvil loni v prosinci s trenérem Pepem Guardiolou na jeho příchodu do německého fotbalového velkoklubu.



S bývalým koučem Barcelony dojednal angažmá ve Spojených státech, kam ale původně odletěl kvůli rodinné firmě na výrobu párků.

"Nejdříve jsem byl v Chicagu, abych tam navštívil Aldi. Věděl jsem, že Pep má letět na Vánoce do Barcelony, kde by bylo mnohem nebezpečnější se s ním sejít. Tak jsme se rozhodli, že si dáme schůzku v USA, kde bylo riziko, že nás někdo spolu uvidí, menší," řekli Hoeness listu Bild k loňským námluvám s úspěšným španělským trenérem, který si v Americe dopřával roční volno po odchodu z Barcelony.

Utajenou schůzku naplánovali do jedné restaurace, kde však nastala nečekaná potíž. "Zrovna tam večeřel Alex Ferguson a to by rozhodně nebylo prima, kdyby mě s Pepem viděl," uvedl šéf Bayernu.

Guardiola ho proto pozval k sobě do bytu, kam odjeli černou limuzínou. "Byl to zážitek," komentoval konspiraci kolem jednání. Pak už šlo všechno hladce a za tři hodiny Guardiola souhlasil, že se stane po sezoně nástupcem Juppa Heynckese, který se rozloučil s Bayernem ziskem treble.

Pep Guardiola už dvakrát klubové MS vyhrál. V letech 2009 a 2011 s Barcelonou. Tentokrát míří na titul coby kouč Bayernu
Pep Guardiola už dvakrát klubové MS vyhrál. V letech 2009 a 2011 s Barcelonou. Tentokrát míří na titul coby kouč Bayernu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud