25. dubna 2014 • 17:21

Proč se trápí Ribéry? Proto, že nedostal Zlatý míč, tvrdí v Německu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažil famózní rok 2013, kdy dotáhl fotbalisty Bayernu za třemi trofejemi. Jenže letos na jaře forma Francka Ribéryho povážlivě klesla. Proč? Důvod je jednoduchý. "Táhne se to s ním od chvíle, co nevyhrál Zlatý míč," tvrdí bývalý brankář Bayernu a německé reprezentace Oliver Kahn.



Na jaře vstřelil pouhé tři bundesligové góly, na hřišti bývá často neviditelný. Naposledy se Ribérymu nedařilo ve středečním semifinále Ligy mistrů, kdy Bayern padl 0:1 na hřišti Realu Madrid.

Francouzského křídelníka zkraje roku vyřadilo zranění, do potřebného tempa se nemůže dostat. Veze se i na zhoršených výkonech Bayernu, forma už jistého německého šampiona šla v posledních týdnech znatelně dolů.

Pokles výkonnosti se také nápadně shoduje s tím, kdy proběhlo vyhlášení Zlatého míče. Ribéry moc toužil po tom, aby se mohl polaskat s trofejí pro nejlepšího fotbalistu planety.

Franck Ribéry válí nejen na hřišti, ale i při oslavách zisku titulu. Vůbec nejrychlejšího v historii bundesligy!Foto Reuters

U hlasujících nakonec dostali přednosti Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, Ribéry zmizel z banketu v Curychu bez jediného slova a evidentně naštvaný.

"Pro tak citlivého hráče, jakým je Franck, je velice těžké se srovnat s tím, že po zisku treble nevyhrál Zlatý míč," napsal ve sloupku pro německý deník Bild bývalý gólman Bayernu i reprezentace Oliver Kahn. "Ale to profesionální fotbalista musí zvládnout," dodal.

Ježe Ribéry patří ke složitým osobnostem, u nichž je nutné mít vnitřní klid a pohodu, jinak ze sebe na hřišti nedostanou nejlepší výkony. "Atmosféra v týmu je pro něj velice důležitá. Musíte s ním hodně mluvit, věnovat mu pozornost. Je těžké odhadnout, co se děje uvnitř něj, on jediný musí říct, co je špatně," uvedl Kahn.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud