4. května 2015 • 18:52

Je tu nový Beckham? Neuer poprvé v Bayernu dostal gól z přímáku

Autor: jaf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Památný okamžik. Tak by se dal nazvat moment z 55. minuty sobotního zápasu fotbalistů Bayernu Mnichov na půdě Leverkusenu. Co se stalo tolik zajímavého? Brankář již jistých bundesligových mistrů Manuel Neuer totiž poprvé od příchodu do Bayenu inkasoval v domácí soutěži gól z přímého kopu. Hosté nakonec prohráli 0:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 5. • 18:30
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2:0
ONLINE
2. května
18:30
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 55. Çalhanoğlu, 81. Brandt

Hosté:

Sestavy

Domácí: Leno – Hilbert, Toprak, Jedvaj, Wendell – Rolfes, Reinartz – Bellarabi (90. Jurčenko), Çalhanoğlu (75. Brandt), Son Heung-min – Kießling (75. Drmić).

Hosté: Neuer – Rafinha, Martínez (62. Benatia), Dante, Weiser – Strieder, Schweinsteiger – Lahm (64. Alcântara), Gaudino, Götze – C. Pizarro (72. Görtler).

Náhradníci

Domácí: Brandt, Boeder, Krešić, Boenisch, Donati, Drmić, Jurčenko

Hosté: Kurt, Alonso, Görtler, Reina, Benatia, Alcântara, Bernat

Karty

Domácí: Bellarabi

Hosté: Dante, Rafinha, Schweinsteiger, Weiser

Rozhodčí

Dingert – Christ, Aarnink

Stadion

BayArena, Leverkusen

Na časomíře svítí 55. minuta utkání Leverkusen - Bayern Mnichov, skóre je stále bezbrankové, avšak domácí tým zahrává přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Míč si staví Hakan Calhanoglu, turecký záložník ve službách Bayeru Leverkusen - prásk, nádherná střela končí v síti, a Neuer se tentokrát natahuje marně. Na fantastický volný kop, zakroucený přes zeď, nemohl dosáhnout.

Takovou situaci zažil poprvé od doby, co do současného působiště přestoupil ze Schalke v roce 2011. Naopak střelec gólu, jednadvacetiletý turecký reprezentant Hakan Calhanoglu, je na přímé kopy specialista. Skóroval tak v této sezoně již pětkrát, což je vícekrát, než se to povedlo komukoliv jinému z pěti nejlepších evropských lig. Rodí se nám tady nový David Beckham ?

VIDEO | Podívejte se, jak Neuer dostal gól

Leverkusen nakonec přidal ještě jednu branku a bavorský velkoklub porazil 2:0. Trenér hostů Pep Guardiola, ale vzhledem ke středečnímu semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, dal příležitost velice kombinované sestavě a navzdory porážce byl vcelku spokojen. „Bohužel jsme nevyužili šance, které jsme měli a naopak inkasovali z nádherného přímého kopu," neopomenul Guardiola pochválit výstavní první gól zápasu.

"Víte, to je vždy riziko, když je na hřišti hráč, který takové situace umí zahrávat. Nejdůležitější však je, že se nikdo nezranil a také jsem potěšený z výkonu mladých hráčů,“ uvedl španělský kouč.

Kdo ví, třeba si šéf lavičky Bayernu také udělal poznámku do svého seznamu potencionálních posil...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud