Jan Podroužek
29. června 2015 • 14:20

Kliment volá ze Stuttgartu: Přestup? Trošku se mi motá hlava

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přiznává, že se mu trošku motá hlava. Že se mu život z nenadání obrátil naruby. Jan Kliment podepsal čtyřletou smlouvu s bundesligovým Stuttgartem. Z Jihlavy, které ještě včera patřil, je to skok jako blázen. „Najednou jsem v top světové lize. Stadiony, fanoušci, skvělí hráči… Prostě jim ukážu, co všechno ve mně je,“ hlásí pro iSport.cz nadšeně 21letý útočník z Německa.



Vyšlo mu EURO, hlavně zápas proti Srbsku, v němž dal hattrick. A hned je to z toho přestup jako hrom. „Ještě si to tolik nepřipouštím, ale hlava se mi z toho trošku motá,“ přiznává Jan Kliment.

Hned po utkání se Srbskem proběhl kontakt mezi hráčovým manažerem Davidem Nehodou a trenérem VfB Alexanderem Zornigerem. Nejdřív vyptávání, zjišťování přestupních okolností. A během dvou týdnů už se transfer ladil se sportovním ředitelem klubu Robinem Duttem. Částka by měla podle informací Sportu přelézt jeden milion eur.

„Bylo to hotové velmi rychle. Nejen mě tenhle přestup překvapil, vlastně všechny okolo, protože jsem toho v české lize moc nenahrál, najednou přijde EURO a mně se život úplně obrátí naruby. Je to otočka o 180 stupňů jak po fotbalové stránce, tak i po osobní, protože z hlediska podmínek jsem najednou v úplně jiném světě,“ vypráví Kliment.

Nápor to ale pro něj bude především z hlediska sportovní výzvy. V útoku si Stuttgart hýčká Martina Harnika, Daniela Ginczeka, dva rváče o základní sestavu. A na soupisce je i velký talent německého fotbalu Timo Werner. Tyhle všechny bude muset český mladík přeskočit do sestavy čtrnáctého týmu poslední sezony bundesligy.

„Počítám s velkou konkurencí, s tím se rád poperu, ale strach z toho nemám, prostě jim ukážu, co všechno ve mně je. Budu mít veškeré prostředky k tomu, abych se soustředil jen na fotbal, na to, abych předvedl, co umím,“ říká Kliment.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud