14. července 2015 • 10:10

Nic mě nebolí, hlásí „věčný marod“ Šimůnek, nový šéf obrany Bochumi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění ho brzdí, jak můžou. Přesto má český stoper Jan Šimůnek v německé Bochumi pořád skvělou pozici. S bývalým sparťanem a kapitánem stříbrného českého týmu do 20 let z mistrovství světa 2007 počítají jako s šéfem obrany, i když v minulé sezoně chyběl týmu od září do května. „Konečně trénuji normálně, nic mě nebolí. vím, že mám klubu co vracet,“ řekl Šimůnek.



Když se po světovém šampionátu dvacítek stěhoval za fotbalem do Německa, fanoušci v Šimůnkovi viděli obrovský talent a budoucí pilíř národního týmu. Jenže zdravotní trable ničily a ničí kariéru obránce, kterému je už osmadvacet.Třeba v minulé sezoně podstoupil dvě operace kyčle.

Teď hráč tvrdí, že se vše snad po letech konečně obrací k lepšímu. „Někdy se ještě trochu šetřím, ale cítím se dobře. Zvládám trénovat a všechno je bez bolestí. Každým dnem se cítím lépe a lépe,“ nechal se slyšet stoper po přípravném utkání s Duisburgem, který Bochum vyhrála 2:1, a Šimůnek řídil obranu vítězů.

V klubu má smlouvu až do června 2017. Experti z Bildu okamžitě českého obránce pasovali do role šéfa defenzivních řad týmu, který Bochumi hodně pomůže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud