Jan Podroužek
16. července 2015 • 17:50

Kadeřábek o debutu: Od 20. minuty jsem nemohl, samé „Immer presink“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Česku si vydřel pověst muže, kterého snad nic na světě neunaví. Pravou stranu hřiště ve Spartě mydlil odshora nahoru. Duracell. Včera si Pavel Kadeřábek poprvé vyzkoušel, jaká je hra v dresu bundesligového týmu. V obraně Hoffenheimu pomohl k výhře 5:0 nad Neckarsulmerem ze šesté ligy, ale že by si to užil, to ani omylem.



„Možná ze začátku, nějakých patnáct minut bylo v pohodě. Ale od dvacáté jsem tahal nohy, vůbec jsem nemohl. Odehrál jsem si to, ale nezvyk je zatím velký,“ vypráví o tvrdé realitě Kadeřábek.

Zaprvé teď s týmem dostává po hlavě velkými vedry, během utkání pražilo sluníčko a ve stínu šplhala rtuť na 32 stupňů. Zadruhé 23letý obránce trénoval teprve třetí den v novém působišti, do plného zápřahu šel ihned po návratu z dovolené. I proto byl rád, že se s trenérem Markusem Gisdolem už před výkopem domluvil jen na poločas.

„Čekal jsem, že to bude změna, ale že až taková… Trenér pořád používá frázi „Immer presink“, pořád presovat, napadáme úplně všude, i na malém vápně u soupeře, furt ve sprintu. Ve Spartě jsme byli zvyklí presovat, ale taky jsme měli pasáže, kdy si člověk odpočinul. Tady je snad nakázané hrát balon hned do hrotu, žádné prostoje, zdlouhavé mezihry. Pořád kolmé přihrávky nahoru a krajní beci do útoku,“ vykládá Kadeřábek.

Na výhře 5:0 neměl statistický podíl, nicméně klubový referát ho vychválil za jeho aktivitu a zapojování do kombinace. „Trenér se mě po utkání ptal, jak jsem na tom, tak jsem mu odpověděl, že jsem toho měl za ten poločas dost, ale že si zvyknu, že to bude v pohodě. I kluci říkali, že to takhle mají všichni, co přijdou jako noví. Všichni na to koukají.“

Rozhovor o prvních dojmech Pavla Kadeřábka z Hoffenheimu čtěte v pátečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud