22. července 2015 • 20:03

Kadeřábek se na soustředění zranil, začátek ligy ale stihne

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První tréninkové dávky v Hoffenheimu si Pavel Kadeřábek asi představoval jinak. Třiadvacetiletý obránce si na soustředění v Norsku poranil levý stehenní sval, momentálně trénuje pouze individuálně. Kadeřábek vynechá většinu přípravného kempu, stihnout by ale měl závěrečné přípravné utkání.



Kadeřábek po přesunu ze Sparty stihl s mužstvem jen pár tréninků v plné zátěži. Trenéra Gisdola nejdřív mile překvapil tím, že se na přípravě Hoffenheimu hlásil o den dřív, než měl určený nástup do tréninkového procesu.

V novém působišti stihl odehrát jeden přípravný zápas, nastoupil proti amatérům ze šesté německé soutěže Neckarsulmer Sport-Union, po brzkém návratu z dovolené pomohl k výhře 5:0. Od trenérů za odehraný poločas slyšel chválu, nicméně sám přiznal, že toho ve velkém vedru měl tak akorát.

„Možná ze začátku, nějakých patnáct minut bylo v pohodě. Ale od dvacáté jsem tahal nohy, vůbec jsem nemohl. Odehrál jsem si to, ale nezvyk je zatím velký,“ vyprávěl o tvrdé realitě fotbalu v Německu v rozhovoru pro deník Sport.

V plném zápřahu ale reprezentační bek vydržel jen chvilku. Po odjezdu na soustředění v Norsku se hned v úvodu předsezonního kempu zranil. Ostré a náročné tréninky nevydrželo Kadeřábkovo svalstvo, konkrétně levý zadní stehenní sval.

Kadeřábek nenastoupil k úterní přípravě s Lileströmem (1:1), renomovaný německý server Kicker uvádí, že mladý obránce momentálně trénuje pouze individuálně. Zdravotní stav se ale postupně lepší, exsparťanský rychlík už podle informací Sportu může trénovat i s balonem. V Norsku by měl stihnout poslední přípravné utkání. 

Hoffenheim vstupuje do bundesligy 15. srpna, začíná na hřišti Bayeru Leverkusenu, druhé kolo doma hostí mistrovský Bayern Mnichov. To už by měl být Kadeřábek stoprocentně nachystaný.

Pavel Kadeřábek v přípravě Hoffenheimu
Pavel Kadeřábek v přípravě Hoffenheimu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud