31. července 2015 • 15:33

Legenda Bayernu: Guardiola po sezoně skončí. Přijít by mohl Klopp

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za Bayern odehrál přes 150 zápasů, stal se jednou z klubových legend. Bývalý německý reprezentant Stefan Effenberg nadále dění ve svém oblíbeném klubu sleduje. A v jedné věci má jasno, trenér Pep Guardiola podle něj na lavičce bavorského týmu po sezoně skončí. Ideální náhradu pak vidí v bývalém kouči konkurenčního Dortmundu.



O tom, že by mohl Guardiola z Bayernu po sezoně odejít, se mluví delší dobu. Fanoušci totiž nejsou s fotbalem, který tým pod španělským koučem předvádí, příliš spokojení. Navíc mu vyčítají, že ničí tradiční DNA Bayernu.

„Jsem si docela jistý, že Guardiola za rok touhle dobou Bayern nepovede,“ tvrdí Effenberg. Tomu nahrává i fakt, že čtyřiačtyřicetiletému trenérovi končí v červnu příštího roku smlouva.

„Kdo by ho mohl nahradit? Myslím na Jürgena Kloppa, ten by byl určitě dobrou variantou pro Bayern,“ věří legenda. Effenberg není zdaleka první, kdo dává do souvislosti bývalého kouče Dortmundu a bavorský celek. To, že o něm ve vedení Bayernu mluvili, přiznal před časem i Franz Beckenbauer.

Klopp si v tuto chvíli dává od fotbalu pauzu, kterou nejspíš protáhne na rok. Poté bude mít do fotbalu velkou chuť. Vše do sebe tedy zapadá. Je ovšem otázkou, zda by impulzivní kouč skutečně milovanou Borussii, kde působil sedm let, zradil. Fanoušci by mu to neodpustili.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud