11. srpna 2015 • 14:28

Darida o střelbě na autobus: Neskutečné, že si to někdo dovolí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Vladimír Darida nedovede pochopit, proč neznámý pachatel střílel na klubový autobus Herthy Berlín před zápasem Německého poháru s Bielefeldem. Naštěstí se však zřejmě jednalo o vzduchovou zbraň a řidiči se nic nestalo.



"Jeli jsme na zápas vlakem a řidič nás měl vyzvednout na nádraží. Když tam jel, předjel ho motorkář, udělal nějaké gesto a vystřelil po něm. Naštěstí to snad prý byla jen nějaká vzduchovka, takže to neproletělo sklem," popsal Darida na webu svého agenta Ondreje Chovance.

"Ale i tak je neskutečné, že si to vůbec někdo dovolí. Předpokládám, že to bylo z nevole vůči našemu klubu, ale nechápu to. Tohle už není normální. Řidič měl trochu šok a ještěže se nic nestalo," dodal.

Pokud se jednalo o fanouška Bielefeldu, Darida se mu pomstil gólem, který Hertě přinesl výhru 2:0 a postup. "Nejdřív se trefil Kalou, který to dával do prázdné brány po přihrávce našeho kapitána Schulze z levé strany. Já jsem pak dostal míč na rohu šestnáctky, Pekarík s sebou při náběhu strhl hráče a já měl najednou dost prostoru. Levačkou jsem to po zemi trefil na zadní tyč," vyprávěl Darida.

Reprezentační záložník, který do Herthy přišel v létě ze sestupujícího Freiburgu, se trefil hned v prvním soutěžním zápase. Předtím dal branku i v přípravě. "Zatím to vychází perfektně a doufám, že na to navážu v sobotu v Augsburgu v prvním kole bundesligy," řekl Darida. "Prostě jsem teď změnil klub, jsem šťastný, že můžu hrát za Herthu, a budu dělat vše pro to, abych týmu co nejvíce pomohl. Je to pro mě velká motivace," dodal.

Střelba se obešla bez zranění i díky tomu, že v autobuse kromě řidiče nikdo jiný nebyl
Střelba se obešla bez zranění i díky tomu, že v autobuse kromě řidiče nikdo jiný nebyl

Těší ho, že v Herthě má i mnohem více ofenzivních úkolů. "Trenér po mně chce, abych hrál ofenzivněji, což mi vyhovuje víc. Ve Freiburgu jsem se dost stahoval, často jsem chodil mezi stopery a pak jsem kolikrát chyběl vpředu. Tohle mě baví víc," připustil odchovanec Plzně.

S aklimatizací mu pomáhá i slovenský spoluhráč Peter Pekarík. "Už jsme spolu byli párkrát i s přítelkyněmi na obědě. Je fajn, že tu mám někoho, s kým si můžu popovídat v rodné řeči. Už jsem se zvládl i přestěhovat do nového bytu, takže se můžu stoprocentně koncentrovat jen na fotbal," dodal.

Věří, že týmu z Berlína pomůže k tomu, aby se vyhnul boji o záchranu. "Chceme hrát pěkný fotbal pro lidi, aby jich chodilo co nejvíc. Bylo by nejlepší, abychom se pohybovali v klidném středu tabulky. Uvidíme, na co to bude stačit. Bundesliga je hodně vyrovnaná a většinou to vypadá tak, že půlka tabulky hraje o poháry a druhá o záchranu. Byl bych radši, kdybychom byli v té horní polovině," přál si Darida.

V boji o titul je prý ale favorit jasný - obhájce Bayern Mnichov. "Bylo by to velké překvapení, kdyby titul získal někdo jiný. Bayernu sice odešel Schweinsteiger , ale i kdyby prodal tři hráče, pořád tam má spoustu dalších, kteří je dokážou nahradit. Navíc nakoupili další drahé hráče Vidala a Costu, teď ještě v novinách spekulovali, že přijde De Bruyne a prodají Götzeho. Budou možná ještě silnější," dodal Darida.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud